Generali Night Run 2024: Fesztiválfutás a nyár utolsó napján

2024. augusztus 31-én kerül megrendezésre az év egyik legizgalmasabb budapesti futóversenye, a Generali Night Run, ahol idén a lelkes futók mellett a zenék és a fények állnak majd a középpontban. A nyár utolsó napján érdemes lesz futócipőbe bújni, hiszen a csodás panoráma mellett számtalan különlegességet tartogat a résztvevőknek az idei verseny.

Augusztus 31-én immár tizenegyedik alkalommal startolhatnak majd el a futók a Generali Night Runon, és búcsúztathatják méltóképp a nyarat ezen az igazi futófesztiválon. Idén a verseny koncepciója és az útvonal is átalakul: a nyár utolsó szombatján ezúttal a budapesti Műegyetem Rakpartról indulnak a futamok, az útvonalon több zenés ponttal, szurkolói zónákkal, fényeffektekkel és tűzzsonglőrökkel is készülnek a szervezők, hogy ne csak a versenyközpont, de maga a verseny útvonala is sokkal izgalmasabb, látványosabb legyen a korábbiaknál.

A nevezők idén is négy távon indulhatnak: 6km, 10.5 km, 10.5 km fejlámpás futammal, illetve lesz félmaraton is – ez utóbbi akár váltóban is teljesíthető. A Generali Night Run útvonala idén is érinti a Budai Várat, de a futók gyönyörködhetnek a kivilágított Parlamentben és a Margit hídban is, az elmúlt évekhez hasonlóan pedig idén sem maradnak el az Alagútból a kongások.

A mesés panoráma, az éjszakai futás különleges hangulata mindig a Generali Night Run legizgalmasabb velejárói voltak az elmúlt években, idén azonban úgy döntöttek a szervezők, hogy a zene és a fények a korábbinál is erőteljesebben jelennek meg a versenyen, hogy az esemény egy valódi fesztiválfutás lehessen a versenyek palettáján.

„Light up the Night!” – ez lett az idei verseny jelmondata, nem véletlenül. Idén különleges fénytechnikával, effektekkel készülünk a nyárzáró fesztiválfutásra, emellett a zene kimondottan hangsúlyos lesz a futóversenyen. Eddig is imádták a résztvevők a kongásokat és a Night Run különleges hangulatát, ezúttal azonban a cél az, hogy nem csak a versenyközpontban, de a verseny egésze alatt átélhessék a futók ezt az igazi fesztiválhangulatot. Több „színpad” is lesz a távok során, és annyit elárulhatok, hogy a mai modern kedvencek, hardstyle és magyar slágerek is felcsendülnek majd, emellett az elektronikus zenei stílus hívei is elégedettek lesznek a zenei kínálattal” – mondta Olt Boglárka, a verseny fő támogatója, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője a programok kapcsán.