Őszi családi nap a Várkert Bazárban

Egész napos őszköszöntő – nyárbúcsúztató családi rendezvénnyel, zenével, bábszínházzal, interaktív játékokkal várja a kicsiket és nagyokat a Várkert Bazár az Öntőház udvaron.

A családi nap ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. 

Programok:

10:00 - 11:00
Bábelőadás Fabók Mancsival: A székely menyecske meg az ördög

Fabók Marcsi vándorszínházával 2009 óta járja az országot, és a Kárpát- medence magyarlakta településeit. Előadásaik szinte minden esetben a magyar népmesék, népballadák és népénekek vagy a klasszikus magyar irodalom forrásaiból táplálkoznak, játékukban megidézik a régi mesemondókat és a nagy hagyományú vásári bábjátékosokat.
Az előadást ötven percben, szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk!

11:00-12:00
Belefér egy Pici Szívbe – énekeltető, kacagtató gyerekelőadás

„Apa szíve lyukas zokni? És a tyúkok biztosan mind falun laknak?” A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez a Csík zenekar művészeinek közreműködésével.

16:00-17:00 Gryllus Vilmos családi koncertje

Repüljünk együtt a varázslatos őszi dalok szárnyán! Tudtátok, hogy Gryllus Vilmos kedvenc dalai a természetről szólnak? Ezen a koncerten számtalan különleges, a természetről szóló dal hangzik majd el madarakról, bogarakról, mindenféle állatokról, az esőről meg a pocsolyáról, a kirándulásról meg még talán a biciklizésről is. Abban egészen biztosak vagyunk, hogy sok régi ismerős dallammal találkozhattok majd. Gyertek sokan, énekeljünk együtt!

EGÉSZ NAPOS AKTIVITÁSOK ÉS INTERAKTÍV JÁTÉKOK

A nap folyamán délelőtt 10 órától este 18 óráig a Csupa Csoda Vándorjátszótér interaktív játékokkal és aktivitásokkal szórakoztatja az ide látogató kicsiket és nagyokat. A Csupa Csoda Vándorjátszóteret az érzékek világa köré álmodták meg, ahol a játékokkal életkortól függetlenül, akár több generáció is tud egyszerre játszani, hiszen játszani mindenki szeret, a játék öröme elkísér minket gyermekkorunktól egész életünkön át.

A játékokat Czibula Pál festőművész, fejlesztőpedagógus, vizuális kultúra tanár tervezte és készítette.

A programok 10:00 órától 18:00 óráig tartanak. Minden, a programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartják!