2018. november 14. - szerda

Egon és Dönci Brazíliába utaznak

Kinyomtatom...

Magyar Ádám egészestés animációs filmje, az Egon és Dönci a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Festival Internacional de Cinema Infantil (FICI) vendégeként Brazíliában szerepel.

A fiatal közönség számára filmeket felvonultató fesztivál 2003 évi elindulása óta a szegény sorsú fiatalok számára kívánja elérhetővé tenni a mozizás élményét és bemutatni számukra a világ számos nagy sikerű gyermekeknek szóló filmalkotását. Filmeket nem csak a fővárosban Rio de Janeiróban, hanem október elsejéig valamennyi jelentősebb brazil városban levetítik a gyerekeknek.
Az idei seregszemlén 90 filmet mutatnak be a szervezők a – tervezettek szerint – több mint 100.000 fiatal néző számára, akik többsége az állami iskolák padsoraiból látogathat el a fesztiválra.

Az Egon és Dönci nem első alkalommal látogat el a Dél-Amerikai kontinensre. Az elmúlt év tavaszán Argentínában a Buenos Airesben megrendezett Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente (BAFICI) eseményen vendégszerepelt.

Legutóbb pedig a The International Festival of Children Cinema of Santo Domingo fesztiválon láthatta a közönség július utolsó hetében a világűr felfedező Egon és torkos macskája, Dönci kalandjait.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

a karácsonyi képeslap

A Nemzeti Színház szeretné néhány rászoruló gyermek ünnepét szebbé tenni.

Fotó: A-TEAM

A budapesti József Attila Színházban háromszor látható a békéscsabai teátrum Micimackó előadása, november 15-én és 16-án délelőtt 10, 17-én pedig 11 órakor.

plakát

Egész hétvégés versprogram lesz a III. Nemzeti VERSeny döntője november 10-én és 11-én.