Ismét „Egészség egy életen át” program

2010-ben folytatódik a számos megmentett élettel és több százezer elvégzett szűréssel büszkélkedő „Egészség egy életen át” program. Az idén harmadik alkalommal útjára indult átfogó szűrőprogram segít a lakosság egészségi állapotának folyamatos megfigyelésében, beteg és orvos kapcsolatok elősegítésében, valamint az egészségvédelem többdimenziós megismertetésében.

Az országot egész évben járó szűrőkamion egyes állomásain, a vizsgálatokon túl, hazánk egészségturisztikai kínálatát ismertető rövidfilmekkel és kiadványokkal is várják az érdeklődőket. A Magyar Turizmus Zrt. és a szervező „egészség egy életen át…” Alapítvány együttműködésének célja, az egészség megőrzéséhez hozzásegítő egészségturisztikai lehetőségek minél szélesebb körben történő népszerűsítése.

Az egészségturizmus kiemelt termékként szerepel a Magyar Turizmus Zrt. 2010. évi marketingtervében és a 2010-2012-es éveket felölelő marketingstratégiájában is. Ennek jegyében a Társaság együttműködő partnerként csatlakozott az „Egészség egy életen át” programhoz, amelyre valamennyi kommunikációs csatornáján keresztül felhívja a figyelmet. A szűrőkamion által felkeresett helyszíneken a vizsgálatra érkezők az MT Zrt. egészségturisztikai témájú rövidfilmjeiből, továbbá a Zrt. ősszel megjelenő egészségturisztikai kiadványaiból tájékozódhatnak a magyarországi lehetőségekről, és kaphatnak kedvet egy pihentető, gyógyító utazásra.

A magyar lakosság egészségi állapotáról készült felmérések azt mutatják, hogy elmaradunk az Európai Unió más, nyugatabbra eső tagországai mögött. Étkezési, mozgási szokásaink nem előnyösek, és keveset törődünk egészségünkkel, későn fordulunk orvoshoz. Többnyire akkor értékeljük csak egészségünket, amikor már betegek vagyunk. Ezért van óriási jelentősége a megelőzésnek, hiszen a betegségek időben történő felismerése életeket menthet.

Az „Egészség egy életen át” program alapvető céljai az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és az egészségi állapot hatékony javítása. A program legfontosabb elemei a megelőzés mellett az egészséges életmódra nevelés, továbbá a stressz-mentes életvitel és a dohányzásról való leszokás melletti kampányolás. A programban a lakosság körében leggyakrabban előforduló betegségek szűrései is szerepelnek (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív-és érrendszeri-, tüdőgyógyászati betegségek), a vizsgálatokat követően pedig személyre szabott orvosi kiértékeléssel, személyes életmód tanácsokkal és életmódjavító, vagy dohányzásról leszoktató célú előadásokkal is várják az érdeklődőket.

A szűrőkamion egész évben járja az országot, számos rendezvényen biztosítja a vizsgálatokat a lakosság részére. A helyszínek felsorolása és további információ a www.eukamion.hu, valamint a www.wellness.itthon.hu weboldalakon olvasható.

Hazánk gazdag egészségturisztikai kínálatára a nagyszabású szakmai programon kívül számos más eszközzel is felhívja az MT Zrt. a figyelmet belföldön és külföldön egyaránt. A magyar nyelvű, regionális kiadványok és a 2010 őszére két célcsoport (wellness-turizmus és gyógyturizmus) számára elkészülő ajánlati katalógusok mellett a Társaság egészségturisztikai kiadványai angol, német, lengyel, cseh és szlovák nyelvi változatban jelennek meg. A nemzeti turisztikai marketingszervezet egészségturisztikai tematikájú honlapján, a wellness.itthon.hu weboldalon is számos hasznos információra lelhetnek az érdeklődők. A honlap a magyaron kívül angolul, németül és oroszul is elérhető. A környező országokban továbbá az MT Zrt. road show-k, szakmai találkozók és tanulmányutak segítségével, belföldön pedig regionális akciókkal is népszerűsíti a magyar egészségturisztikai kínálatot.

Hirdetés