Sziget: Szabad szombat

A tegnapi óriási vihar után biztos felértékelődött a fedett kocsmák és programhelyszínek értéke és gyorsan magasba szöktek az esőkabát részvények is. Aki túlélte az e(l)ső csapást vesse bele magát a 4. sziget napba szombaton. Aki meg otthon ülte végig a vihart annak ideje hogy így vagy úgy elázzon.

A nagyszínpad programját böngészve meglepődve olvastam: Havervagy tánc. Na az meg milyen előadó? Aztán kicsit utánaolvasva kiderül Flash-mob. Hogy stílusos legyek ez a “havervagy” név nálam sántít és persze nem magyar találmány de jó hogy itthon is vannak akik vevők rá. Ennek a műfajnak a meglepetés a legnagyobb ereje, sajnos azzal hogy meghirdették ez elveszett.

Hurrá ma már 2 előadó is van a nagyszínpadon, akit én is ismerek. Az egyik a Tankcsapda (18:45) a másik az Iron Maiden (21:00). Szóval ez olyan rockos-metálos nap lesz. Előttük az olasz pop egyik sztárzenekara a Subsonica (nem subotica) 15:30-kor. Utánuk a brit The Cribs indie zenekar (17:00).

Irány a többi színpad. A világzenei nagyszínpadon: Jaune Toujours (B) az elmult évek nagy felfedezettje belgiumban. Zenéjük a sanzon, a rock, a ska és a cigányzene keveréke. Ferenczi Gyurit & Rackajam együttest nem kell bemutatni. A szájharmonika magyar királya (persze ha Hacki Tamást kizárjuk a kategóriából) és csapata a szigetre még vendégelőadókat is hívott. Aki még egy kis blues hangulatra vágyik az koncert után gyorsan vándoroljon át 19:30-kor a Headbangers szinpadhoz és hallgassa meg Deák Bill Gyulát.

A Rupa & the April Fishes egy San Francisco-i különleges hangzásvilágú zenekar. Legutolsó lemezük az Este mundo a 2009-es év egy kis legsikeresebb világzenei albuma. Zenéjük ötvözi az indiai, francia és mexikói világot mind szövegben mint dallamban, megfűszerezve egy kis balkáni hatással. Nekem zenéjükről a napfényes Spanyolország és az Almodovar filmek jutnak eszembe. Aztán folytatódik a latinos forró hangulat a Los de Abajo mexikói zenekarral. A ska-t salsát rumbát, hip-hop-ot ötvöző 8 tagú zenekar garantáltan megtáncoltatja a szigeti népet.

Az A38-Wan2 mai zenei kínálata elég sokszínű lett. A mai fellépők: Carbovaris a Wan2 zenei tehetségkutató győztesei. A Björk zenei világát idéző Wildbirds & Peacedrums, a BinJip ami neve ellenére, egy magyar jazz formáció Harcsa Veronika közremüködésével. A francia Ez3kiel elektronikus hangzású zenekar, akik koncertjeiket vizuális effektekkel is megtámogatják és a már majdnem 60 éves német alternatív díva Nina Hagen, aki mindíg képes megújulni.

Az estet pedig a VHK zárja sámánikus zenéjével.

Hozzászólások (1)

  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    Már kis se kell mennem a szigetre, itthon is hallom. :)
    és egyszerre több koncertet is meghallgathatok.

    aug. 15, 2010