Hurts albumbemutató koncert

A modern klasszikus brit popduó, a Hurts 2010. szeptember 1-jén tartja Londonban "Happiness" című albumának bemutató koncertjét. De ki is a Hurts?

Adam Anderson és Theo Hutchcraft a zenekar-alapítás abszolút modern módját választották. 2005 utolsó napjaiban közös baráti társaságba keveredve egy manchesteri klubban találkoztak, majd dumáltak a zenéről. A két különleges figura első találkozása után szinte azonnal elindult a közös munka. Ahogy ők fogalmaznak: „Korábban csináltunk együtt zenét, mint ahogy megismerkedtünk.” Anderson küldte a zenei alapokat, Hutchcraft pedig vissza a vokálokat - mindezt az interneten keresztül, éveken át. S bár különböző (zenei) háttérrel rendelkeznek, mindketten máshonnan jöttek, még Daggers nevű első közös - és nem túl sikeres - produkciójuk után is megtalálták a közös nevezőt.

Alkotói munkájuk során a jelenkori zenének egy olyan különleges fajtáját akarják létrehozni, amely teljes, magabiztos, örömteli, frissítő, érzésekkel teli, ugyanakkor a stílusa meghatározhatatlan. A két zenész az őket érő számtalan zenei hatás és a rájuk nehezedő nyomás ellenére hihetetlenül nyugodt, kedves, humoros és meglehetősen fura. Elvarázsolt és titokzatos.

„Better Than Love” című debütáló slágerük olyan, mintha a Depeche Mode vagy a Human League egyik dalának modern remixét hallanánk. A Hurts zenéjén és első klipjük képi világán áthat a '80-as évek hangulata.

A Hurts jelenleg az egyik legtöbbet emlegetett együttes az Egyesült Királyságban köszönhetően tavaly óta rendíthetetlenül növekvő népszerűségüknek. A bandát övező hype-ot igazából a MySpace-re feltöltött lenyűgöző „Wonderful Life” című fekete-fehér videójuk, illetve a BBC „2010 Hangja” listáján a 4. hely megszerzése indította el. („Sound of 2010”: a BBC éves zenei trend kutatása, amely az előző évek során azzal nyerte el hitelességét, hogy sikeresen jelezte előre olyan, akkor még feltörekvő előadók befutását, mint Lady Gaga vagy a The Ting Tings.)