2018. február 25. - vasárnap

Magyar filmsikerek Ausztriában

Kinyomtatom...

Az Ausztriában 38. alkalommal megrendezett Festival of Nations seregszemlén Goda Krisztina Kaméleon, Csupó Gábor Immigrants – Jóska menni Amerika!, Fonyó Gergely Made in Hungária és Kálomista Gábor Szíven szúrt ország című dokumentumfilmjét is rangos elismeréssel illették.

Az idei évben 38. alkalommal rendezték meg a festői szépségű ausztriai Traumsee partján fekvő Ebensee-ben a Festival of Nations nemzetközi filmfesztivált. A jelentős hagyományokkal rendelkező eseményre az idei alkalommal is több mint ezer film közül válogatva alakították ki a több szekcióban, körülbelül 150 filmalkotást felvonultató programot. A fesztivál programjában négy magyar játékfilm mellett francia, német, osztrák, lengyel, koszovói, angol, japán, amerikai, portugál, svájci, olasz és iráni filmeket tekinthetett meg a közönség – hogy csak a jelentősebb országokat említsük.

Jelentős sikerként értékelhető, hogy a magyar filmek mindegyike rangos elismeréssel gazdagodva térhetett haza a fesztiválról, a nemzetközi zsűri döntéseit követően.
Goda Krisztina Kaméleon című szélhámosfilmje a fesztivál Legjobb filmjének járó díjat érdemelte ki, ezen felül a nagyjátékfilm kategóriában Ebensee-i Aranymedvével díjazták.

Csupó Gábor Immigrants – Jóska menni Amerika! című animációs filmje és Fonyó Gergely Made in Hungária című rock’n’roll musicalje Ezüstmedve díjat, Kálomista Gábor Szíven szúrt ország című dokumentum filmje pedig Bronzmedve elismerést kapott szintén a nagyjátékfilm kategóriában.

A medvéket és az okleveleket postai úton küldte meg a fesztivál a HungariCom Kft. részére.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A Pedagógus Expón

A kiállítók között volt a Fővárosi Nagycirkusz is, innovatív cirkuszpedagógiai programjával.

díjátadó

A többszörös fesztiváldíjas artistaművészt, ifj. Simet Lászlót és csapatát Arany- és különdíjjal jutalmazták a The Astronauts című számukért a XI. Albacete Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

Delight IPA

Egész estés sör debütál a kézműves magyar főzde és a világmárka összefogásával.