2018. november 14. - szerda

Tim Footman: Leonard Cohen - Hallelujah könyvéről

Kinyomtatom...

Ez a hiteles, gyakran fanyarul szórakoztató könyv Cohen teljes történetét elmeséli, 1934-es születésétől kezdve 2009-es, dicsőséges koncertturnéjáig.

Leonard Cohen sokoldalú férfi – jelenleg hetvenes évei közepén jár –, és sokkal több, mint az a zseniális dalszerző és előadó, aki neve hallatán a leginkább eszünkbe jut. Rendkívül nagy hatású zenéje, versei és fellépései a mai napig elnyerik a kritikusok tetszését. Cohen emellett elismert regényíró, a száraz, de veszettül vicces komédia mestere – mindig képes előhúzni egy szórakoztató anekdotát –, és belső lényének felfedezője, aki a kilencvenes évek során öt évet töltött egy buddhista kolostorban napi tizenkét óra meditációval.

Leonard Cohen: HallelujahLeonard Cohen: Hallelujah

Mindezek – még sok mással együtt – a kortárs zene egyik legizgalmasabb történetévé teszik az övét.
Ez a hiteles, gyakran fanyarul szórakoztató könyv Cohen teljes történetét elmeséli, 1934-es születésétől kezdve 2009-es, dicsőséges koncertturnéjáig. Cohen legfontosabb alkotótársaival készült új, exkluzív interjúanyagaival, valamint a számos, eddig ismeretlen részletet napvilágra hozó friss kutatások eredményeivel a Leonard Cohen: Hallelujah várhatóan sok éven át a legfontosabb, Leonard Cohenről írt alapmű marad.

A szerzőről:
Tim Footman először a korai nyolcvanas években találkozott Leonard Cohen szövegével és zenéjével a Pickwick által kiadott olcsó hatszámos EP-n. Különösen tetszett neki a barettsapka, melyet a borítón szereplő képen az énekes viselt.
Ő az Üdvözöl a gép: Az OK Computer és a klasszikus lemez halála (2007) és A nullások, 2000-2009: Egy évtized, mely megváltoztatta a világot (2009) szerzője, valamint írt egy fejezetet a Radiohead és filozófia (2009) című könyvhöz. Írt zenéről, popkultúráról, filozófiáról és túlárazott éttermekről többek között a The Guardian, a Mojo, a Time Out, a Careless Talk Costs Lives, a Plan B, a Zembla, a Drowned In Sound, a Bangkok Post és az International Journal of Baudrillard Studies számára. 1999 és 2001 között ő volt a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztője.
Három kontinensen élt már, de valahogy mindig visszajut Londonba.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

A Társulati ülésen

A világhírű Maestrót egy korszakváltást fémjelző nyilvános Társulati ülés keretében mutatta be a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központ hangversenytermében 2018. október 30-án.