Az utazó

Egy film, ami kapott negatív és pozitív kritikákat is. Az az egy biztos, hogy mindkét főszereplőt Golden Globe díjra jelölték. Én pontosan miattuk néztem meg a filmet, hiszen mindkettőjüket nagyon szeretem. Ők Angelina Jolie és Johnny Depp. A díjat végül nem ők vitték haza, de nekem tetszett az alakításuk és maga a film is.

Az utazó egy remake film, ami azt jelenti, hogy egy feldolgozása egy régi filmnek. A rendező Florian Henckel von Donnersmarck (aki korábban a Mások élete című filmet készítette) egy 2005-ös film alapján dolgozott. Annak a filmnek Anthony Zimmer volt a címe és Sophie Marceau (Házibuli, Anna Karenina) volt a főszereplője. A sztori szinte teljesen ugyanaz volt, mint Az utazónak.

Az utazó két főszereplője (ahogy már említettem) Angelina Jolie és Johnny Depp, de eredetileg nem ők kapták volna a szerepet, hanem Charlize Theron és Tom Cruise. Később úgy volt, hogy Angelina és Tom bújnak majd Elise és Frank szerepébe. Miután Tom Cruise úgy döntött nem vállalja a szerepet, a rendező Sam Worthington-t kérte fel. Eközben jó néhány rendező váltás is történt. De a végső döntéskor Donnersmarck-ra esett a választás, ő pedig Johnny Depp-et választotta Frank szerepére. Megjegyzem nagyon is jól tette! Így a két legnagyobb hollywood-i híresség alakítják a főszerepeket, szerintem sokan csak miattuk ülnek be megnézni Az utazó-t.

A sztori lényege, hogy van egy férfi és egy nő, akik izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keverednek! Már a megismerkedésük is kalandos, hiszen egy vonaton találnak egymásra. Igaz nem teljesen véletlenül, hiszen a nő tudatosan választja ki a férfit. Hogy miért? Elise (Angelina Jolie) egy titkos üzenet miatt indul Velencébe, nyomában a rendőrséggel. A levelet egykor (és minden tagadás ellenére jelenkori) szerelme küldi, aki arra kéri, hogy egy hozzá hasonló férfi mellé üljön a vonaton, hogy a rendőrség azt higgye ő maga az. Elise választása az átlagos viselkedésű, szemüveges, kockásinges matematika tanárra esik, azaz Frankre (Johnny Depp). Frank elmondása alapján Amerikából utazik Velencébe egy szerelmi bánat kiheverése miatt.

Elise és Frank az estélyen

Elise szállodai szobájába is meginvitálja Franket, teszi ezt annak érdekében, hogy rendőrség továbbra is úgy higgye, a tolvaj szerelmével lakik. Tolvaj, mert nagyon sok pénzt tulajdonított el, méghozzá nem is akárkitől, hanem egykori munkaadójától, aki mellesleg az egyik legnagyobb maffiózó is. Hiteles alakítása miatt a rendőrség és a maffiózók is Frank nyomában vannak. Frank már korán reggel arra ébred, hogy Elise elhagyta a szobájukat, mégsincs egyedül. Két férfi támad rá fegyverekkel. Frank csíkos pizsamájában az ablakon kimászva, a tetőn menekülve jut el egy rendőrig. Ez így nem teljesen pontos, konkrétan leterít egy rendőrt. Beviszik a rendőrőrsre, de nem hisznek neki, még őt akarják letartóztatni a rendőr molesztálása miatt. Eközben továbbra is a nyomában van a francia rendőrség és a maffiózók is, de az incidens után már az olasz rendőrség is. Eközben Elise-t is folyamatosan figyelik.

Nagyon izgalmas, néhol humoros, olykor pedig romantikus jelenetek vannak Az utazó című filmben. Emiatt és persze a főszereplők alakítása miatt nekem nagyon tetszett a film! Izgalmas azért is, mert két hatalmas fordulat is van benne. Ezeket nem szeretném most elárulni, csak annyit, hogy senki sem az aminek mondja magát és semmi sem az, aminek látszik!

Ajánlom a filmet mindenkinek: fiúknak, lányoknak, férfiaknak, nőknek, egyedülállóknak, pároknak, vagy akár „csajos estékre” is! Mindenki talál majd benne olyan dolgot, ami miatt tetszeni fog neki!

7/10 pont

Az utazó (The Tourist) - amerikai-francia thriller, 103 perc, 2010
Rendező: Florian Henckel von Donnersmarck
Szereplők: Angelina Jolie, Johnny Depp