2018. november 14. - szerda

Ashton Kutcher végre a saját korosztályával csajozik - Csak szexre kellesz

Kinyomtatom...
Még szerencse, hogy vega vagyok

A film címe most kivételesen elég sok mindent elárul. A csak szexre kellesz nem másról szól mint egy olyan kapcsolatról, amely pusztán csak a testiségen alapul. De vajon ki adja be előbb a derekát és nem bírja tovább érzelem nélkül a fiú vagy a lány?

Amikor a 14 éves Emma Kurtzman (Natalie Portman) a cserkésztáborban visszautasította Adam Franklin (Ashton Kutcher) kamaszosan ügyetlen közeledését, még egyiküknek sem volt fogalma arról, mi fán terem a valódi szex. Évekkel később azonban már pont az ellenkezője igaz, amikor Emma és Adam sokadszor is összefutnak, és végül az ágyban kötnek ki.
Mivel Emma kiütést kap a hagyományos párkapcsolattól, és Adam is elhatárolódik az emberek közötti viszony e kitüntetett formájától a fiatalok úgy döntenek, nem merülnek el a kiszámíthatatlan érzelmek mocsarában, hanem olyan jó haverok lesznek, akik időnként nagyokat kufircolnak. Semmi hiszti, az ágyban a határ a csillagos ég, orgazmushegyek. Nincsenek kötelmek, hazugságok, sem érzelmes összebújás, közös reggeli, hanyagolják a szmájlikat, a testrészek sem kapnak becenevet – egyszóval: Csak szexre kellesz!

Natalie Portman amikor először értesült a Csak szexre kellesz ötletéről, azonnal érdeklődni kezdett iránta. Ez lehetővé tette Elizabeth Meriwether forgatókönyvíró számára, hogy a sztori fejlesztése során eleve a színésznőre szabja Emma karakterét. Natalie-ra ugyanis kimondottan illik a kis rezidens orvos szerep, aki nem engedi érzelmileg túl közel magához a férfiakat. A másik oldalon Ashton Kutcher annak ellenére hogy az utóbbi években elég sok kilót felszedett magára még mindig hozza a megszokott csajozós szerepét. A filmben még ezen kívül feltűnik a már rég óta nem látott Tony- és Oscar®-díjas Kevin Kline, aki Adam Franklin apját játssza. A hatalmas egójú, egykor szebb napokat látott tévékomikus szerepében nem szülőként, inkább haverként közeledik csemetéjéhez. Ráadásul mindig lenyúlja Adam aktuális ex-barátnőjét.

Ezúttal egy jó kis vígjátékra ülhetünk be a moziba, ahol a szereplők kivételesen jól lettek kiválasztva, ráadásul a film rendezője Ivan Reitman se most készítette első vígjátékát (Szellemirtók, Dave, Hat nap hét éjszaka, Ikrek). Bár a film vége kiszámítható mégis az oda vezető út teli van izgalmakkal és legfőképpen nevetéssel.

8/10 pont

Csak szexre kellesz (No Strings Attached) - amerikai romantikus vígjáték, 108 perc, 2011
Rendezte: Ivan Reitman
Szereplők: Natalie Portman (Emma Franklin), Ashton Kutcher (Adam Kurtzman), Lake Bell (Lucy), Kevin Kline (Alvin)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.