Sade május 2-án megjelenteti „The Ultimate Collection” című kiadványát

Sade legutóbbi, "Soldier of Love" című albuma a brit albumlista 4. helyéig jutott, valamint egy Grammy-díjat is hozott az énekesnőnek, így elérkezett az idő, hogy egy újabb kiadvánnyal gyarapodjon Sade életműve: "The Ultimate Collection".

A klasszikus Sade-dalokon kívül 3 eddig sosem hallott, vadonatúj szerzemény is felkerült a korongra, köztük a "Moon & The Sky" (featuring Jay-Z). Most először találhatják meg a rajongók egy kiadványon a legjelentősebb Sade-slágereket, beleértve a "Best Of", a "Lover's Rock" és a "Soldier Of Love" című korongok legnagyobb sikereit is. A kiadvány május 2-án kerül a boltok polcaira, a teljes dallistát is hamarosan felfedik. A 2CD mellett egy 2CD+DVD-s deluxe változat is megjelenik a legjobb videoklipekkel kiegészítve.

2011. március 3. 18:35 - Sade: The Ultimate Collection ©Sade: The Ultimate Collection
Sade: The Ultimate Collection

Az énekesnő és zenekara 10 év kihagyás után tér vissza a világ színpadaira, Sade nyári turnéjának második, angliai része május 27-én startol. Sade Manchesterben, Birminghamben és Londonban lép fel, hogy leghűségesebb rajongói is ellátogathassanak koncertjére, előzenekarként pedig a The Jolly Boys csatlakozik hozzájuk. Sade klasszikus, magával ragadó hangja olyan felejthetetlen, bensőséges érzést képes kialakítani egy koncerten, amelyre kizárólag ő képes. Legutóbbi turnéja során 2001-ben több mint 1 millió rajongó előtt lépett fel.

A "Soldier Of Love" sikerei egyszerűen lenyűgözőek. Az azonos című sláger, melyet Sade Mike Pela közreműködésével készített, és amelyet Andrew Hale, Stuart Matthewman és Paul Spencer Denman írt, megjelenését követően szinte azonnal zenei rádiós történelmet írt Amerikában. Az album számos országban arany, platina vagy többszörös platinalemez lett, köztük Magyarországon is, ahol ráadásul elnyerte "Az Év Külföldi Klasszikus Pop-Rock Albuma" díját is a Fonogram - Magyar Zenei Díj keretein belül.

A különleges és időtlen hangzásáról híres Sade nemzetközileg is páratlan sikereket ért el az elmúlt 17 évben. Debütáló albumuk 1984-ben jelent meg "Diamond Life" címmel, és azóta már 5 stúdióalbumot készítettek, melyek mind az amerikai Billboard Top 200-as albumlista Top10-ében szerepeltek, és több mint 50 millió példányt adtak el belőlük világszerte. 4 Grammy-díjat nyertek, és American Music Awards, valamint MTV Video Music Awards jelölést is begyűjtöttek. Az első Grammy-díjat 1986-ban a "Legjobb új előadó" kategóriában nyerték, míg a másodikat 1994-ben a "No Ordinary Love" című szerzeményért, a "Legjobb r&b előadás duó vagy csoport által" kategóriában. Ezt követően 2002-ben a "Legjobb pop vokál album" kategóriában vihettek haza díjat a "Lovers Rock" című korongért, legutóbb pedig 2011-ben vihették haza a Grammy-díjat: a "Legjobb r&b előadás duó vagy csoport által" a "Soldier Of Love" című dalért.