Ciprusi mágus a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Kyriacos C. Markides szociológiaprofesszor, és a keresztény misztikával foglalkozó számos könyv szerzője a 18. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál apropóján Budapestre érkezik áprilisban, hogy legújabb regényét, a Ciprusi Mágust népszerűsítse hazánkban és nemzetközi vizeken egyaránt.

Április 14-17. között sor kerül a 18. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, mely így már közel húszéves múltra tekint vissza és korábban még soha nem szolgált rá annyira a nemzetközi jelzőre, mint idén. Az Európai Unió minden egyes tagországa képviselteti magát idén, így a könyvfesztivált az első naptól a zárásig végigkísérik az uniós kulturális és irodalmi programok, pódiumbeszélgetések, felolvasások, író-olvasótalálkozók, és dedikálások. A látogatóknak szánt, több mint 300 program, a közel félezer külföldi és hazai íróval való személyes találkozás lehetősége, a kiállításokhoz kapcsolódó kulturális programok, koncertek, képző- és fotótárlatok remélhetőleg idén is legalább ennyi embert csábítanak ki a Millenárisra, mint az elmúlt években.

A hazai neves kiadók mellet az Édesvíz Kiadó is képviselteti magát idén, és egy igazi különlegességgel készül, hiszen meghívott vendége nem más, mint a ciprusi származású Kyriacos C. Markides, számos sikeres könyv szerzője, melyek széles körben ismertek és tizenhárom nyelven jelentek már meg világszerte. Magyarul mindösszesen három alkotását ismerhette meg a közönség, a Hódolat a Napnak, a Lángoló szív és a most bemutatásra kerülő Ciprusi Mágus.

2011. április 11. 14:49 - Kyriacos C. Markides ©Kyriacos C. Markides
Kyriacos C. Markides

A Ciprusi Mágus egészen különleges körülmények között készült, hiszen a könyv szerzője a másvilág legfőbb ciprusi szakértőjének, a csodatévő mesternek és tanítványainak mindennapjaiba invitál minket, személyes tapasztalatait megosztva az olvasókkal. Ebben a lenyűgöző könyvben Markides egy képzett szociológus szkepticizmusát vegyíti egy tanítvány szenvedélyével, amellyel az emberben rejlő világot akarja felfedezni és egy valóban rendkívüli ember hitrendszerét bemutatni. A zsidó lányon végzett ördögűzéstől kezdve a reinkarnáció elméletéig a mágus újra meg újra egy olyan személyes filozófia értékeit tárja föl, amely több forrásból táplálkozik. Azok számára, akik gyanítják, hogy a nyugati materializmus és tudomány látókörén túl tágas birodalmak húzódnak, a mágus csodálatos gyógyításai és tanításai a bizonyíték erejével hatnak. Olyan kérdésekre kaphatunk választ a könyv olvasása során, mint hogy hogyan hatnak az ártó lények, gonosz gondolatok, és miként szabadulhatunk meg tőlük, és hogy mit jelent a karma a mindennapok nyelvére lefordítva. Izgalmas utazásra invitál tehát minket a mágus, mely eddig zárt ablakokat és ajtókat nyithat ki az érdeklődők előtt.
Ezen az alkotáson kívül az író számos más, sajnos anyanyelvünkre még nem lefordított művel is rendelkezik, melyek fókuszában a kereszténységen belüli spirituális utak keresése és a keresztény misztika megismerése áll, mely az író elmúlt 27 évének kutatásain alapul, mikor a világ keresztény szentjeinek és bölcseinek életét és tanításait ismerte meg.

Kyriacos C. Markides itt tartózkodása alatt kétszer is tart előadást:

  • ÁPRILIS 15. PÉNTEK 18.00-21.00
    Előadás és dedikálás
    Vista Rendezvényközpont
1061 Budapest, Paulay Ede u. 9
    Belépődíj: 1500 Ft
  • ÁPRILIS 16. szombat  15.30-17.00
    Millenáris Jövő Háza földszint
    HESS ANDRÁS terem (40 fő)