7. O.K. Filmszemle

Szemes Botond Cirkusz című filmje nyerte a 7. Országos Középiskolai Filmszemlét, ezzel a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium csapatához került a 100 000 forintos fődíj. Az egy bohóc viszontagságait bemutató filmet 44 pályamű közül választotta ki a zsűri, melyet Jancsó Miklós vezetett, tagjai pedig Balog Judit színésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András filmrendező, és Sas István reklámfilmes voltak.

A budapesti Káldor Miklós Kollégium által megszervezett, és most hétvégén lezajlott fesztiválon az első díj mellett két második díjat is kiosztottak. Rácz Jennifer, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója március 15-ét ünneplő óvodásokat mutat be Márciusi ifjak című dokumentumfilmjében, Jankó Eszter, a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti, Ruhaipari Szakképző Iskola diákja pedig a lassú és a gyors mozgás találkozására épít Kapcsolat című munkájában.

A fesztiválon Arcok a médiában címmel esélyegyenlőségi pályázat is futott, melyre félperces reklámszpotokat vártak, romák, fogyatékkal élők, illetve nők elleni diszkrimináció témájában. A zsűrizésben ebben a szekcióban Apró Antal Zoltán, a Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetségének projektvezetője is részt vett. A 100 000 forinttal járó fődíjat Dóczé Péter, a felvidéki, komarnói Selye János Gimnázium diákja érdemelte ki Csont nélkül című filmjéért. A többi pályázó könyvjutalomban részesült.

Az O. K. Filmszemle hétvégéjén a pályaművek megtekintése és átbeszélése mellett szakmai vendégekkel is találkozhattak a résztvevők. Beszélgetést hallhattak Mucsi Zoltán színésszel, gyakorlati foglalkozáson vehettek részt Boldizsár András operatőrrel, és végigélvezhették Sas István előadását az egyéniség és a közösségi média kapcsolatáról.