2018. szeptember 23. - vasárnap

A Jane’s Addiction a Jajouka mesterzenészeivel készítette el új számát

Kinyomtatom...

Perry Farrell énekes, Dave Navarro gitáros és a dobos Stephen Perkins alkotta Jane’s Addiction, ahogyan azt tőlük megszokhattuk, most is egy nem hétköznapi ötlettel álltak elő. Legújabb daluk, az „End To The Lies” felvételeinél a The Master Musicans of Joujouka zenészeivel dolgoztak közösen, akik játékukkal egzotikus hangzást kölcsönöznek a szerzeménynek.

Jajouka falu Ksar-el-Kebir közelében található Észak-Marokkóban. Lakossága sufi zenészekből áll, akik náddal, csövekkel és ütős hangszerekkel állítják elő az egyedi és komplex Joujouka ritmusokat. A zenészek régről ismerik Bian Jones-t, a Beat Generation és a Rolling Stones alapítóját is, aki már 1968-ban készített velük egy albumot, amit 1971-ben ki is adtak Brian Jones Presents the Pipes of Pan at Joujouka címmel.

Jane’s AddictionJane’s Addiction

„A normál hangszerelés mellé mélységet és egy ősi rituálé érzetét szerettük volna adni, amivel letértünk a rock zene megszokott útjáról. Azt akartuk, hogy a zenénk mondjon egy varázsigét a hazugságnak.” - mondta Perry Farrell.

Az „End To The Lies” a zenekar nyolc év kihagyás után idén augusztusban megjelenő The Great Escape Artist című albumán fog szerepelni, és április 7-től ingyenesen letölthető a www.janesaddiction.com oldalról.

A Jane’s Addiction The Great Escape Artist című albumát Los Angelesben készítik Rich Costey producer (Muse, Franz Ferdinand, Interpol) és Dave Stiek közreműködésével. Costey elmondta, hogy a The Master Musicans of Joujouka által feljátszott részeket nem a stúdióban vették fel, hanem autentikus környezetben. „Az anyagot a Master Musicans madrassai iskolájában rögzítették, ami Joujouka falun kivül esik, közel Marokkóhoz, ahol élnek. A dobokat a konyhában, a rhiatas-okat pedig a ház központi szobájában vették fel.”

Farrell: „Sokféle hangzást rögzítettünk velük, amint majd az albumon hallhatjátok. Csak várjatok, meglátjátok! „

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

plakát

Lenyűgöző élménytérben összpontosul a női élet.