2018. szeptember 18. - kedd

Navigátor Világatlasz - új könyvsorozat a Kossuth Kiadótól

Kinyomtatom...

Navigátor: Nagy Képes VilágatlaszEgy valamire való atlasz, pláne ha „világatlasz”, akkor nagy és nehéz szokott lenni. Megfájdul az ember karja, amíg tartja a több száz oldalas kötetet. A Kossuth Kiadó most 19 kötetre „szétdarabolta” az atlaszt, s máris jobban kezelhető az egész. Az általános műveltségbe tartozó témák körét és azokról való ismeret mélységét nem lehet meghatározni, mindenki „, érzi”, ha valamiről illik valamit tudni.

Ilyen téma a Földünk, amelyet ezeregy szempontból lehet nézni. Az atlasz szerkesztői hatalmas feladatra vállalkoznak, 19 kötetben összeszedték szülőbolygónk természeti, társadalmi és politikai jellemzőit.

A Föld Természetrajza

Az első kötet átfogó képet ad a Föld természetrajzáról: hogyan alakult ki, milyen a felszíne, hogyan mozog, hol helyezkedik el az Univerzumban; szó esik éghajlatról, ózonrétegről, elsivatagosodásról, cunamiról. A második kötet az emberi társadalmat jellemző, attól elválaszthatatlan jelenségekről, mint: társadalomökológia, kereskedelem, az ember és környezetének kapcsolatáról ír.

A sorozat bevezetőjében a szerkesztők felhívják a figyelmet, hogy kiemelkedő színvonalú és részletességű térképgyűjtemény jellemzi ezeket a könyveket. Az első két kötetet átnézve, én is megállapítottam, hogy nemcsak a szöveg, hanem a rengeteg kép, térkép teszi még színesebbé, látványosabbá, közérthetőbbé a tárgyalt témákat.

A két bevezető kötet után a kontinenseket, országokat bemutató könyvek kerülnek kiadásra, s a sorozat záró kötete Magyarországot fogja bemutatni.

A könyvek hátsó borító lapján a kiadásra kerülő kötetek címét lehet olvasni. Az önálló könyvekre való darabolás, nemcsak megkönnyíti a használatot, de lehetőség ad arra is, hogy csak egy-egy kötetet vegyünk meg, azt, amely érdekel bennünket.

Aki még többet szeretne megtudni a sorozatról, annak ajánlom a www.kossuth.hu oldalt.

Navigátor Világatlasz
Kossuth Kiadó, ISBN: 978 963 09 6628 0 (1. kötet)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Nosalty x ízHUSZÁR

Lezajlott a nyolcadik Food Truck Show a Kincsem Parkban, a Nosalty pedig ígéretéhez híven főzött, jótékonykodott, végigette a kínálatot, zsűrizett, és szakavatott segítséggel győztest hirdetett.

logo

Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóján, a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható.

plakát

Mintegy ötezer elsős általános iskolást lát vendégül szerdától péntekig a Fővárosi Nagycirkuszban a Repülőiskola című előadás.