2018. november 16. - péntek

Youssou Ndour helyett Mory Kanté a VeszprémFesten

Kinyomtatom...

Változott a VeszprémFest 2011 programja. Youssou Ndour egy sebészeti beavatkozásra hivatkozva lemondta július 30-i koncertjét, a szervezőknek azonban az utolsó pillanatokban sikerült szerződtetniük a world music másik afrikai sztárját, a guinea-i Mory Kantét, aki annak idején a Yeke Yeke című dalával hódította meg a zenerajongókat.

A két afrikai hangszer, a balafon és a kora mestere immár harminc éve bűvöli el közönségét egyéniségével és jellegzetes hangjával. Karrierje a ’70-es években indult, a Lo Super Rail Band du Bamako nevű együttesben, majd 1981-ben debütált szóló albummal. Majd húsz évvel ezelőtt következett a Yeke Yeke és a világhír. Kanté műfajt teremtett, de szívesen készít olyan akusztikus lemezeket is, mint a 2004-es Sabou, amelyet a magyar közönség 2005-ben élőben is megismerhetett tőle.

A koncertsorozat utolsó napján Youssou Ndour távollétében is egy lüktető, hamisítatlan afrikai bulira lehet számítani.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.

Advent Budapest

Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.