2018. november 15. - csütörtök

Budapesten ad elő Jochen Gerz

Kinyomtatom...

2011. november 9-én a Goethe Intézet meghívására két előadást is tart Budapesten Jochen Gerz, napjaink egyik legfontosabb német képzőművésze.

Az Intermédia Tanszéken angol, a Műcsarnokban német nyelven ad elő köztéri műveiről.
Az 1940-ben született művész az 1960-as évek végén költőként kezdte pályafutását, ezután performanszokat, konceptuális fotómunkákat, installációkat és videókat készített. Az 1980-as évek közepe óta számos, társadalmi kérdésekkel foglalkozó köztéri művet alkotott. Jochen Gerz a berlini Művészeti Akadémia tagja és a braunschweigi Képzőművészeti Főiskola tiszteletbeli tanára. Munkásságát számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el. Gerz a Magyarországon működő külföldi kulturális intézetek kezdeményezésére létrejött A holokauszt a képzőművészetben című konferencia előadójaként érkezik Budapestre. A konferencia egyebek között arra keresi a választ, miben különböznek a holokauszt kezdeti képzőművészeti feldolgozásai a kortárs reflexióktól.

Program:

  • 2011. november 9., 14.00-15.30: Beszélgetés a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékén (1063 Budapest, Kmety György utca 27.) – angol nyelven
  • 2011. november 9., 18.00-21.00: Emlékezés és holokauszt – Jochen Gerz munkái. Prezentáció a Műcsarnokban (1146 Budapest, Dózsa Gy. út 37. ) – német nyelven, magyar és francia szinkrontolmácsolással
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.

Advent Budapest

Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.