2018. november 17. - szombat

Az Onyx lett 2011 étterme

Kinyomtatom...

Január 19-én rendezték meg a 2011-es Év Étterme Díjátadó Gálát. Az évről évre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó Gálaest ezúttal a Hotel Sofitel Budapet Chain Bridge exkluzív termeiben került megrendezésre, amely egyedi hangulatával tovább emelte az est fényét.


A rendezvényen a 2011-es Év Étterme mellett kihirdetésre kerültek Tetrabbit az esemény főtámogatója és a Dining Guide közösen szervezett receptversenyének „A Legjobb Nyulas Recept” pályázat nyertesei amatőr, illetve profi kategóriában.A szakmai zsűri Meskó Norbertet, a Zsálya étterem chefjét találta legjobbnak a profi indulók között, aki a közönség előtt is bemutathatta kreativitását Pálinkás nyúlsajt fogása segítségével, melyet tőkegomba salátával és tökpürével tálalt. 
Ez az igazán különleges fogás a jelenlevő több mint 300 vendég tetszését is elnyerte és nagy sikert aratott.Az amatőr szakácsok versenyét az a Nagy Róbert nyerte, akinek blogja, a Kísérleti Konyha nagy elismerésnek örvend mind a gasztrobloggerek, mind nagyközönség szemében.Év Étterme 2011- Top 10Év Étterme 2011- Top 10

A Díjátadón mindemellett kiderült, hogy 2011-ben a Michelin csillagos Onyx étterem bizonyult a legjobbnak az évről évre egyre színvonalasabb és a világ trendjeihez egyre inkább igazodó hazai éttermek közül.


Idén először került kihirdetésre a Közép és Kelet Európai régió legjobbjának járó nemzetközi díj, a CEEFood Award, mellyel 9 ország (Románia, Bulgária, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Törökország) indulói közül a szlovén Pri Lojzetu éttermet jutalmazták.Az estén a megjelent vendégek a magyarországi top éttermek ételkülönlegességeit kóstolhatták meg, melyek bemutatták azt a kreativitást és sokszínűséget, mely hazánk legkiválóbb chefjeinek munkásságát jellemzi.

2011 Top 10 étterme

  • Costes
  • Babel Delicate
  • Chateau Visz
  • Onyx
  • Fausto’s
  • Nobu
  • Bock Bisztró
  • Csalogány 26
  • Mák
  • 67

 

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.