Magyar zongoraművész nyitja a labdarúgó Eb-t

Nemcsak a kiváló játékvezető, Kassai Viktor és asszisztensgárdája képviseli a magyar színeket az idei labdarúgó Európa-bajnokságon. György Ádám zongoraművész - aki korábban Ismeretlen zongorista néven koncertezett idehaza - június 8-án az Eb megnyitóján lép fel Varsóban.

Különleges műsorát a televízióban várhatóan 300 millióan kísérik majd figyelemmel világszerte. Az egyébként a futballban is jártas magyar művész nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára. Zenéje Chopin-motívumokra épül, alkotótársa az olasz származású Karmatronic DJ. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő többszáz táncos kiséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.

2012. május 8. 12:52 - György Ádám, zongoraművész ©György Ádám, zongoraművész

György Ádám, az ifjú magyar zongoraművész januárban ünnepelte 30. születésnapját a New York-i Carnegie Hall-ban adott teltházas koncertjével. Június 8-án a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján lép fel Varsóban, az esemény egyetlen magyar résztvevőjeként. György Ádám, akit a nemzetközi közönség a világ számos országában rock-sztároknak kijáró rajongással ünnepel, különleges műsorral készül az eseményre, amelyet a televízióban várhatóan 300 millióan kísérnek majd figyelemmel világszerte.

Varsóban természetesen Chopin-t fog játszani, míg a megnyitó zenéje Chopin-motívumokra épül. „Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra.”

György Ádám maga is tehetséges és lelkes futballista. Aktív játékosként napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének. Az elmúlt időszakban sok időt töltött az Egyesült Államokban, új albumának az „Adam Gyorgy Plays Liszt, Bach and Mozart” promóciója kapcsán, amely áprilisban jelent meg és már az iTunes-on is elérhető. A magyar művészt a nemzetközi sajtó a tenyerén hordozza: A CNN World Report „születő csillag” jelzővel illette.

A magyar művész hozzá méltó nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára. Az olasz származású Karmatronic személyében talált alkotótársra, aki remixek során dolgozott olyan világhírű előadóknak, mint Beyonce, Kelly Rowland, Britney Spears, 3 six Mafia, The Pussycat Dolls vagy Shakira. György Ádám zongoraművész és Karmatronic DJ különleges produkciója különböző zenei stílusok találkozása. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő többszáz táncos kiséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.