Hamarosan megjelenik DVD-n és Blu-rayen Az ember tragédiája

A tavalyi év egyik legsikeresebb magyar alkotása, a Jankovics Marcell rendezte Az ember tragédiája előreláthatólag októberben kerül a boltok polcaira DVD-n és Blu-rayen.

Jankovics Marcell nagyszabású, a MÚOSZ Filmkritikusi Szakosztályának Különdíjával kitüntetett Madách-adaptációját tavaly decemberi mozibemutatója óta több mint 20.000-en látták, a DVD és Blu-ray kiadást pedig nagy várakozás előzi meg.

2012. szeptember 5. 12:28 - Az ember tragédiája ©Az ember tragédiája

Jankovics Az ember tragédiája (12) forgatókönyvét Madách Imre színműve nyomán 1983-ban írta, a gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után tavaly ért véget. Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező korábban olyan nagysikerű egészestés animációs filmeket alkotott, mint a János Vitéz (1973), a Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), illetve dolgozott a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben a háromperces Küzdőkkel pedig Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.

A dvd-n és blu-rayen is kicsúsztatható slipcase-el ellátott digipack kiszerelésű alkotás a moziváltozattal megegyező képaránnyal (1.33:1) és hanggal (sztereó) kerül a kiadványokra, angol, francia és orosz feliratokkal ellátva. Blu-ray esetében a kép full HD (1080p) lesz, a hangsáv pedig tömörítetlen PCM.

A kiadvány extrái közé tartozik a Jankovics Marcell közreműködésével készült audiókommentár, a különálló zenei hangsáv (blu-rayen tömörítetlen PCM formátumban), amozielőzetes és a díszbemutatón készült interjúk kb. 23 perc terjedelemben – utóbbi két extra a blu-rayre HD képpel kerül. A blu-ray exkluzív extrája Jankovics Marcell videókommentárja, melyben a rendező elsősorban a filmben használt szimbólumokat ismerteti meg a nézővel.

Az ember tragédiája dvd kiadása 2990 forintért, a blu-ray változat pedig 4990 forintért lesz kapható. Forgalmazza a Mozinet Kft.