Bohócdoktorok Szegeden

A hét végén Király Viktor a szegedi Arany János Általános Iskolában vendégeskedett, ahol az ott egészségtudatosságért kampányoló Karitáció Alapítvány Bohócdoktoraiba botlott. A rendezvényen az előadóművész is kapott a betegségelűző luficsodákból, de természetesen csak a koncertet követően, hiszen a fiatalok nagyon várták a közkedvelt énekest.

A KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány működteti a KARITÁCIÓ Bohócdokik Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. A programsorozat a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára INGYENESEK. A vidám bohócdoktorkodás végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol, feledtetve néhány percre a betegeskedést.

2013. június 1. 16:49 - 2013-06-01_kiraly_viktor_karitacio ©2013-06-01_kiraly_viktor_karitacio

Ép testben ép lélek - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a KARITÁCIÓ Bohócdoktor Csapata.

A KARITÁCIÓ sajtóközeménye

 

Hozzászólások (1)

  • anon
    vilma42 (nem ellenőrzött)

    szép cselekedet, egy vidám mosoly sokat segít a gyógyításban. Ez a pályázat is a beteg gyermekeken akar segíteni, osszátok ti is, hogy minél több nonprofit szervezethez eljusson. A MOL Gyermekgyógyító Programja a fogyatékos gyermekek gyógyulását, rehabilitációját támogatja http://redir.ec/gyermekgyogyito

    jún. 04, 2013