Lepattintva

Amikor Petert dobja a barátnője 5 év után, úgy dönt, hogy Hawaii-ra utazik, hogy megpróbálja túltenni magát a dolgon. Amire nem számít, hogy ugyanabban a hotelben száll meg, ahol az ex-barátnője az új pasijával nyaral.

A film nagyon erős szereplők tekintetében: a főszereplőt Jason Segel játssza, akit a nézők az Igy jártam anyátokkal című sitcom-ból ismerhetik. Érdekesség, hogy a film forgatókönyvet is ő írta, s így Jason sajátos humorát érezhetjük benne. Az exet Kristen Bell játssza, aki egy híres Hollywoodi detektívsorozat főhőse. A szerepre nem véletlenül került rá a választás, legismertebb szerepe a Veronica Mars című ugyancsak detektívsorozat főhőse. Ezen kívül meg szerepelnek: Milla Kunis, mint Rachel, a szálloda recepciósa, Aldous Snow, mint Russel, a hires, beképzelt zenész – érdekesség, hogy pont ugyanazt a karaktert játssza, mint a Felhangolvában -, illetve Jonah Hill, aki egy felszolgáló szerepében hozza a tőle megszokott vicces figurát.

A film jó történet tekintetében is, többet nyújt, mint egy átlagos romantikus vígjáték, nem a megszokott mederben folynak az események. Van pár fordulat a filmben, ami a szereplőket sokkal emberibbnek mutatja be, mint azt egy ilyen filmtől várni lehet. A poénok jól el lettek találva, érezzük Jason Segel karakterét minden egyes viccben.

Jason Segel egy elég sokszínű egyéniség, s a különböző adottságait próbálta mind belerakni ebbe a filmbe. A való életben musicalekben is játszik, énekel, zongorázik, és ezt mind beletette a filmbe elfogadható mennyiségben. A filmben is egy darabon dolgozik egyébként, ami ugyancsak tükrözi az ő furcsa gondolkodásmódját.

A film nemcsak önállóan nyújt jo szórakozást, de az ilyen téren kulturáltak olyan utalásokat fognak benne felfedezni, ami magára a színészek életére, karrierjére utal. Ez számomra mindenképpen megdobta a film élvezeti értékét. Egy jó szombat estés kikapcsolódást nyújt.

8/10 pont

Lepattintva (Forgetting Sarah Marshall) - színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 112 perc, 2008
Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Rendezte: Nicholas Stoller
Szereplők: Jason Segel (Peter Bretter), Mila Kunis (Rachel), Kristen Bell (Sarah Marshall), Bill Hader (Brian)