2018. december 19. - szerda

Lepattintva

Kinyomtatom...
Részlet a Lepattintva c. filmből

Amikor Petert dobja a barátnője 5 év után, úgy dönt, hogy Hawaii-ra utazik, hogy megpróbálja túltenni magát a dolgon. Amire nem számít, hogy ugyanabban a hotelben száll meg, ahol az ex-barátnője az új pasijával nyaral.

A film nagyon erős szereplők tekintetében: a főszereplőt Jason Segel játssza, akit a nézők az Igy jártam anyátokkal című sitcom-ból ismerhetik. Érdekesség, hogy a film forgatókönyvet is ő írta, s így Jason sajátos humorát érezhetjük benne. Az exet Kristen Bell játssza, aki egy híres Hollywoodi detektívsorozat főhőse. A szerepre nem véletlenül került rá a választás, legismertebb szerepe a Veronica Mars című ugyancsak detektívsorozat főhőse. Ezen kívül meg szerepelnek: Milla Kunis, mint Rachel, a szálloda recepciósa, Aldous Snow, mint Russel, a hires, beképzelt zenész – érdekesség, hogy pont ugyanazt a karaktert játssza, mint a Felhangolvában -, illetve Jonah Hill, aki egy felszolgáló szerepében hozza a tőle megszokott vicces figurát.

A film jó történet tekintetében is, többet nyújt, mint egy átlagos romantikus vígjáték, nem a megszokott mederben folynak az események. Van pár fordulat a filmben, ami a szereplőket sokkal emberibbnek mutatja be, mint azt egy ilyen filmtől várni lehet. A poénok jól el lettek találva, érezzük Jason Segel karakterét minden egyes viccben.

Jason Segel egy elég sokszínű egyéniség, s a különböző adottságait próbálta mind belerakni ebbe a filmbe. A való életben musicalekben is játszik, énekel, zongorázik, és ezt mind beletette a filmbe elfogadható mennyiségben. A filmben is egy darabon dolgozik egyébként, ami ugyancsak tükrözi az ő furcsa gondolkodásmódját.

A film nemcsak önállóan nyújt jo szórakozást, de az ilyen téren kulturáltak olyan utalásokat fognak benne felfedezni, ami magára a színészek életére, karrierjére utal. Ez számomra mindenképpen megdobta a film élvezeti értékét. Egy jó szombat estés kikapcsolódást nyújt.

8/10 pont

Lepattintva (Forgetting Sarah Marshall) - színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 112 perc, 2008
Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Rendezte: Nicholas Stoller
Szereplők: Jason Segel (Peter Bretter), Mila Kunis (Rachel), Kristen Bell (Sarah Marshall), Bill Hader (Brian)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre világszerte visszatér a mozikba.

plakát

Mozibemutató: 2018. december 6.

-

A Pozsony Nemzetközi Filmfesztivál diákzsűrije Csuja László Virágvölgy című elsőfilmjét választotta a legjobbnak.