A túlon túl nyerte a tizenkettedik Anilogue fődíját!

November 22-én este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a tizenkettedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait.

Az egészestés kategóriát Esben Toft Jacobsen A túlon túl című alkotása nyerte. A közönségdíjat Bucsi Réka Symphony No 42. című munkája kapta. A rövidfilmek versenyében Sonja Rohleder Hölgy kutyával című animációja bizonyult a legjobbnak.

A Juan Pablo Zaramellából, Olga Pärnből és Kostil Danilából álló nemzetközi zsűri Esben Toft Jacobsen A túlon túl (Resan till Fjäderkungens Rike) című alkotásának ítélte a legjobb egészestés animációnak járó fődíjat az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. A skandináv gyerekfilmben a kedves, kíváncsi és kalandvágyó kisnyúl, Johan az élet szabályait tanulgatja. Alê Abreu A fiú és a világ (O Menino e o Mundo) című fantasztikus brazil animációját a zsűri különdíjjal jutalmazta.

A rövidfilmek versenyében Nina Mihaila, Jana Slezáková és Marinov Gábor zsűrizte az alkotásokat. Ők Sonja Rohleder német művész a Hölgy kutyával című animációját találták a legjobbnak.

A zsűri három különdíjat is kiadott a lengyel Ducki Tomek Fürdő, a szintén lengyel Izabela Plucinska Drágám, valamint Bucsi Réka Symphony No 42. című munkájának. Utóbbi kapta a közönség díjat is.

Budapesten november 19-23. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban futott a világ animációs termésének legjavát felsorakoztató tizenkettedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál.