Liza, a rókatündér, Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka.

2015. február 19-étől a hazai mozikban.

Az egyedi hangulatú alkotásban – mely Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje – olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve. A film a Filmteam produkciójában készült, producere Major István.

Őrjítően rövid csipkeruha, finn western zene, juharszirupos ponty, szövevényes nyomozás és sok-sok románc. Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátékát már régóta várja a szakma és a közönség.
Liza, (Balsai Móni – Társas játék, Couch Surf, A berni követ) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai – Az eltűnés sorrendjében, Dark Samurai, Le Accelerator) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. (A japán mondavilágban azokat a gyönyörű, de elátkozott női démonokat nevezik így, akikbe ha valaki beleszeret, az nem számíthat hosszú életre.) A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs – Tűzvonalban, Valami Amerika) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit...

„Ez a groteszk, meseszerű vígjáték a szeretetről szól. Aki egy különleges magyar filmet szeretne látni és sokat szeretne nevetni, annak mindenképp ajánlom” – nyilatkozta a film női főszereplője, Balsai Móni.

Ujj Mészáros Károly (3 (történet a szerelemről), Alena utazása) abszurd romantikus vígjátékának különlegességét nem csak a szórakoztató történet, a ’70-es évekbeli japán slágerek, az egyedülállóan stilizált és aprólékosan kidolgozott képi világ adja, hanem az a példátlan maximalizmus, amellyel a rendező, csodabogár segítségével felépített egy jelen világunkra, vágyainkra reflektáló párhuzamos univerzumot, amelyben bármi megtörténhet.

Liza, a rókatündér - színes, magyar romantikus vígjáték
Forgalmazó: A Company Hungary
Szereplők: Balsai Móni, Bede-Fazekas Szabolcs, David Sakurai, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Cserna Antal, Reviczky Gábor, Kocsis Mariann, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János, Hajdu Steve
Írta: Hegedűs Bálint, Ujj Mészáros Károly; Operatőr: Szatmári Péter
Co-producer: Dr. Korom Norbert; Producer: Major István
Rendezte: Ujj Mészáros Károly
Bemutató: 2015. február 19.
Korhatár: 16

Hirdetés