Pálinkafesztivál belépő és készpénz nélkül

Egy gyönyörű hétvége kezdete: május 7-én indul, ezúttal belépő nélkül, a X. Budapesti Pálinkafesztivál több tucat főzde mintegy félezer fajta pálinkájával.

Köztük lesz az Év Almapálinkája, amit itt kóstolhat meg először a nagyérdemű. Fűszeres almatorta pálinkakrémmel, pálinkás csokiszelet és libamájpástétommal töltött pite karamellizált almakarikákkal – többek mellett ezekkel lehet megágyazni a különböző gyümölcspárlatoknak az idei Budapesti Pálinkafesztiválon, mely több, szembeötlő változással várja a látogatókat.

Nem lesz például kerítés, így belépőt sem kell idén fizetni, viszont jelentősen megszaporodik a pálinka-kínálat: több mint harminc főzde mintegy ötszáz féle párlatát kínálja. S az italokhoz társulnak a harapnivalók. Lesznek mangalica különlegességek, prebiotikus Kolbice újdonság, kitelepül a Hachapuri grúz étterem és nem maradhat el a császármorzsa sem. Felsorakoznak az egyedi kézműves édes és sós sütemények, valamint az almás pite és almatorta variációk, ugyanis az idei “év gyümölcse” az alma lesz, főleg kortyolva, de étkek formájában is.

Négy nap mámor a Városháza Parkban – készpénz nélkül. Idén sem lesz szükség készpénzre a fesztiválon, mivel a látogatók a most debütáló hellopay® kártyával fizethetnek majd. Nincs sorban állás, nincs várakozás, ugyanis a kártyák egy gyors regisztrációt követően bármely faházban feltölthetőek. A hellopay® kártyák legnagyobb újdonsága és előnye, hogy a feltöltött pénz a rendezvényt követően nem vész el, hanem további fesztiválokon is felhasználható.

Részletes információk a fesztivál honlapján.