Pribojszki Mátyás Amerikából Tatára rohan

A szájharmonikás is fellép a 22. Víz, Zene, Virág Fesztiválon!

Pribojszki Mátyás ma hazánk legismertebb szájharmonikása, aki felborított minden szabályt és elképzelést, amit erről a hangszerről alkottunk. Tehetségére külföldön is felfigyeltek. Egyesült államokbeli koncertjei után így nyilatkozott: „tavalyi amerikai turném után döntöttem úgy, hogy készítek egy lemezt amerikai vendégekkel, zenész barátaimmal, akikkel már az elmúlt 20 évben összehozott az élet a színpadon is. 

Nagy blues legendák mondtak igent a felkérésemre, úgy, mint:
- Charlie Musselwhite (blues és szájharmonika legenda)
- Bob Margolin (Muddy Waters egykori gitárosa)
- Andy J. Forest (New Orleansi blues jeles képviselője)
- Big Daddy Wilson
- és nem utolsó sorban Little G. Weevil
Az amerikai sztárok mellett természetesen a blues európai nagykövetei is örömmel csatlakoztak a projekthez, csak néhány név a teljesség igénye nélkül:
- Ripoff Raskolnikov, - Raphael Wressnig, - Mike Sponza, - Enrico Crivellaro...

A magyar zenész és Big Daddy Wilson tíz éve találkoztak egy nemzetközi blues fesztiválon, ahol az est közös örömzenéléssel végződött. Ezt a felejthetetlen estét még számos koncert követte, többek között Budapesten a MÜPA-ban, ahol Big Daddy Wilson Ripoff Raskolnikov valamint Nagy Szabolcs társaságában lépett fel, ahol ő is vendég volt. Big Daddy Wilson egyébként észak-karolinai születésű énekes, aki gospelen nevelkedett, de a muzsika mellett a küzdősport is jelen volt az életében: egykor nehézsúlyú bokszolóként is komoly eredményeket ért el. Big Daddy Wilson a tradicionális blues képviselője, ám otthonosan mozog a jazz, a raggie, a soul és a gospelek világában is. Jól ismert név már Magyarországon. 10 éve visszatérő vendége a legjobb fesztiváloknak és kluboknak, a hazai blues rajongók és zeneértők nagy örömére.

A Pribojszky Mátyás Band zenéjét most a hazai rajongók is élvezhetik a 22. Víz, Zene, Virág Fesztiválon Tatán, a Blues és Rock színpadon június 27-én, szombat este fél9-től.