VAKRANDI - francia romantikus vígjáték

Szeptember 3-án érkezik a hazai mozikba.

Machin egy hallgatag és embergyűlölő játéktervező, aki csak is kizárólag a munkájának él és mindennél többre értékeli a csendet. Machine kiváló eredménnyel végzett fiatal zongoraművész, aki épp most költözött be az új lakásába, keményen készül a következő klasszikus zenei zongoraversenyére, mely nagy áttörést jelenthet művészi karrierjében. Számára a zene és a hangok jelentenek mindent. Két főhősünket csak egy papírvékony fal választja el őket egymástól. A dolgok akkor kezdenek érdekessé válni, amikor az együttélés mellett döntenek, anélkül, hogy látnák egymást.

A film végül is egy csodálatos szerelmi történetet dolgoz fel, ahol a párkapcsolat valójában csak fantázia, ahol az egymás iránt érzett valódi érzelmeket soha nem élték meg. Az egyetlen kérdés az, hogy a verbális kommunikáció önmagában elég-e ahhoz, hogy elbírjon egy kapcsolatot? A film egyaránt hoz egy régimódi hangulatot, miközben egy kifejezetten aktuális témával is foglalkozik – hogyan változtatja meg a modern technológia az emberek kommunikációját.

A film a 19. COLCOA Francia Filmfesztiválon közönségdíjat nyert Los Angelesben, valamint a 2015 Cabourg Filmfesztiválon elnyerte a legjobb film díjat.

Magyarországon forgalmazza: a Cinetel Kft.
Magyarországi bemutató: 2015. szeptember 3.
Rendezte: Colvis Cornillac

Írta: Colvis Cornillac és Lilou Fogli
Producer: Pierre Forette és Thierry Wong
Főszereplők: Mélanie Bernier, Colvis Cornillac, Lilou Fogli, Philippe Duquesne