A 00-ás program veszélyben - 007 Spectre - A Fantom visszatér

Lassan itt az év vége, de a mozik csak most kezdenek majd igazán felpörögni. Kimondottan erőteljes filmkínálatnak nézünk ugyanis elébe: jön az Éhezők viadala befejező része, az új Star Wars film és ami mindezt nyitja az nem más mint egy újabb James Bond rész.

Lassan három éve annak, hogy egy 007-es filmet láthattunk a mozikban. Nem csoda, hogy már mindenki izgatottam várta a legújabb részt a Spectre-t. A szereposztás is kimondottan erősre sikerült: Christoph Waltz a főgonosz és Léa Seydoux a Bond-lány, akiket leginkább a Becstelen Brigantykból ismerhetünk, valamint ott van Monica Bellucci, aki bár nem fiatal, még mindig nagyon jól néz ki.

Számomra mégis még mindig maga Daniel Craig az aki egy kicsit elgondolkodtat, hogy beüljek-e egy 007-es filmre. Amikor a film elején megláttam a kacsajárását a filmvásznon, megint felmerült bennem a kérdés: miért is Ő James Bond? Szerencsére az operatőr a film további részében orvosolta ezt a „hibát”, de nem én vagyok az egyetlen, aki szeretne már egy új színészt látni James Bond szerepében. Craig-nek még egy filmre van szerződése, és Ő ki is akarj ezt használni. Mégis kicsit csúnya dolog pont most hivatkozni Craig színészi alakítására, amikor most kezd csak igazán belejönni Bond szerepébe és nem tagadás a Spectrében nyújta a legjobb alakítást. Ha van valami baj ezzel a filmmel az pont az, hogy a régi James Bondokhoz tér vissza. Sok kritikus tollából lehetett olvasni, hogy mennyire gyengére sikerült az új bond film. Szerintem meg a valóság az, hogy Daniel Craig-ként egy másfajta James Bond karakterre számítottunk, ami most visszatért a gyökerekhez és ez az ami nagyon furcsa. És ez nekem kimondottan tetszik. Bond itt egy kicsit elszabadultabb, többet tudunk meg a magánéletéről sőt egyre többet poénkodik is a filmben. Ez az, ami egyesek számára egy kicsit fura lehet.

Nekem például leginkább Léa Seydoux alakításával van gondom, akinél alkalmasabb Bond lányt is találhattak volna a szerepre. Christoph Waltz most is tökéletesen hozza a főgonosz szerepét. De mégse Ő a legjobban alakító színész a filmben, hanem az alábbi söprűs:

Jelenet a 007 Spectre - A Fantom visszatér c. filmből

24. Bond filmként a Spectre hozza a 007-es névhez illő színvonalat, gyönyörű fényképezéssel, autókkal és izgalommal. Akinek tetszett a Skyfall annak ez a rész is biztosan elnyeri a tetszését.

7/10 pont

007 Spectre - A Fantom visszatér (Spectre) - színes, magyarul beszélő, amerikai-angol akcióthriller, 148 perc, 2015
Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Rendezte: Sam Mendes
Szereplők: Daniel Craig, Monica Bellucci, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Léa Seydoux