Scope100 - 100 filmfanatikust keresnek

A magyarhangya közösségi filmforgalmazó meghirdeti a Scope100 projektet.

A nagysikerű Scope50 után ez alkalommal már öt európai országgal közösen szervezi meg. A tavaly indult Scope-program egy, az Európai Unió által támogatott kísérleti közösségfejlesztő projekt. A magyarhangya közösségi filmforgalmazó az idén júniusban lezárult Scope50 keretében ingyenes, zártkörű online filmfesztivált szervezett a hazánkban nem forgalmazott kortárs európai filmes termés krémjéből ötven filmőrültnek. A projekt nagy sikert aratott: a 10 filmből a ScopeKözönség a Magam ura című norvég dramedy-t választotta győztesnek, mely június 18-án országos moziforgalmazásba került, és melyet különleges, alternatív kampány keretében népszerűsítettek. A film nyári bemutatója óta csaknem ötezres nézőszámnál tart.

A Scope50 projekt igazolta, hogy van kereslet igényes európai filmekre. A ScopeKözönség nemcsak élvezte az exkluzív fesztivál filmjeit, de számos új nézőpontot is adott ahhoz, hogy itt, Magyarországon mely filmek érdekelhetik a nézőket, és hogy őket milyen csatornákon lehetséges a legjobb hatásfokkal becserkészni. A Scope50 győztes filmjével, a Magam urával a gyakorlatban is sikerült bizonyítani, hogy megfelelő tartalommal, különleges, ám olcsó kampánnyal, kis kockázattal is sikerre lehet vinni európai művészfilmeket. 

Mi a Scope100?: 10 film online és offline - 100 filmfanatikus - workshopok és beszélgetések - tudásmegosztás és döntéshozás.
A Scope100-al emelik a tétet: ez alkalommal már 100 filmfanatikust keresnek, akiknek 6 hét áll rendelkezésükre megnézni az elmúlt egy év 10 különleges alkotását, és akik részt vehetnek a filmeket elemző és a forgalmazás műhelytitkait bemutató szakmai workshopokon. 
A Scope100 projektben résztvevő országok: Ausztria, Belgium, Csehország, Norvégia, Lengyelország, Magyarország.
Ha szeretnél a Scope100 tagja lenni, jelentkezz a scope100.hu weboldalon! Töltsd ki a jelentkezési lapot és pályázz! A felsorolt öt film közül válassz kettőt, ezekről tölts ki egy kérdőívet és küldd el! Tudj legalább középszinten angolul! Mutasd meg, mennyire vagy filmfanatikus! Arra vagyunk kíváncsiak, hogyan tudnád felkelteni az érdeklődést egy adott film iránt. Oszd meg velünk ötleteidet és tudásodat!

Az öt film:
• 45 év (2015, r.: Andrew Haigh)
• Dheepan - Egy menekült története (2015, r.: Jacques Audiard)
• A kígyó ölelése (2015, r.: Ciro Guerra)
• A lecke (2014, r.: Petar Valchanov)
• Legújabb testamentum (2015, r.: Jaco van Dormael)
A pályázatokat november 30-ig várják.
A beérkezett anyagokat a magyarhangya csapata értékeli és választja ki közülük a 100 tagú ScopeKözönséget. Eredményhirdetés: 2015. december 3-án.
A Scope100 száz tagja 2015. december 4-től január 15-ig összesen 10, Magyarországon elérhetetlen filmet néz, értékel és vitat meg. A legjobbat közösen választja majd ki és mutatja be a nagyközönségnek 2016 tavaszán.
Érdeklődni lehet: scope100@magyarhangya.hu

Hirdetés