Advent a Bazilikánál koktélokkal

Íme néhány különleges gőzölgő koktéltipp.

A karácsonyi vásáron is megkóstolhatják a Bazilikánál, de akár otthon, vagy céges rendezvényeken is elkészíthetik! Minden titkot nem árultak el a készítők, de ha valaki a kóstolás után kedvet kap, hogy kipróbálja, azoknak néhány receptötlettel szolgálunk.

Finlandia Red Forest Fruits
Hozzávalók:
- 4 cl Finlandia Vodka szabadon választható ízekkel (Mango,Lime,Grappefruit,Cranberry,Blackcurrant,Classic)
- Erdei gyümölcs mix keverék (fagyasztott)
- Házilag készített gyümölcsös tea
Elkészítés:
Egy bögre aljába tegyük a fagyasztott piros gyümölcsöket, öntsük rá a házilag készített gyümölcsteát, hagyjuk, hogy felmelegedjenek a gyümölcsök, majd szervírozáskor önsünk bele 4 cl Finlandiát. Díszítsük csillagánizzsal és pálcikára szúrt pirosbogyós gyümölcsökkel.

Finlandia Apple Pie
Hozzávalók:
- 4 cl Finlandia vodka szabadon választható ízekkel (Mango,Lime,Grappefruit,Cranberry,Blackcurrant,Classic)
- Alma kompót
- Házilag készitett gyümölcsös tea
Elkészítés:
Egy bögre aljába tegyünk kompótot, öntsük rá a házilag készített gyümölcsteát, majd szervírozáskor önsünk bele 4 cl Finlandiát. Díszítsük fahéjjal és szárított alma chipsszel.

Unicum szilvás fűszeres forralt bor
- 2 dl beízesített forralt bor
- 3 vagy 4 cl Unicum Szilva
- 1 szelet narancs
- fahéj-szórás
Amennyiben otthon készítjük a forralt bort, akkor gazdagon fűszerezzük!
Fontos hogy kb. 2 cl cukorszirup, vagy 1-2 kanál cukor is menjen az italba, mert így lesz gazdag, kerek az íze. Vékony szeletre vágott naranccsal dekorálhatjuk, fontos, hogy az aromákban gazdag héja is belekerüljön. Bátran tehetünk hozzá még szegfűszeget is.

Hot Becherovka
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 5 cl Becherovka
- 2 dl forró víz
- szelet citrom
- teáskanál méz (vagy cukor)
Elkészítés:
Egy lábosban forraljunk vizet, majd a már forrásban lévő vizbe öntsünk adagonként 5 cl Becherovkát. Vigyázzunk, hogy a melegítés hatására a lehető legkevesebb alkohol párologjon el, ezért ne havítsük túl sokáig. Adjuk hozzá a mézet (vagy cukrot), majd végül citrommal kerekítsük az ízét. Vegyünk egy átlátszó falú bögrét, legjobb, ha olyat használunk, amiben latte-t vagy forró csokit szokás felszolgálni és öntsük bele a  már elkészüt forró koktélt. Díszítéskor használjunk citromot és fahéjat.

BE Punch
Hozzávalók 1 adahoz:
- 4 dl Becherovka
- 1 l forró víz
- 1 dl friss lime leve
- 1 dl friss narancslé
- 1,5 dl cukorszirup
Elkészítés:
Forraljuk fel a lábosba a vízet, a hozzá adott naranccsal és lime levével. Mérjük bele a Becherovkát, majd gyorsan adjuk hozzá a cukorszirupot, és a lehető legkevesebb idei forraljuk, hogy az ízek összeforrjanak ugyan, de ne párologjon el az összes alkohol. Használjunk itt is átlátszó falú bögrét, díszítéshez lime és narancs szeleteket.
A forrásponton túl mind a bor, mind a fűszerek és gyümölcsök veszítenek frissességükből, akár kellemetlen égett aromák ronthatják el az italt, ezért vigyázzunk a hőfokra! A legtöbb hozzávalónak, különösen a fűszereknek viszont jót tesz, ha minél több időd adunk nekik, hogy kioldódjanak aromái. Az aszalt gyümölcsöknek szintén jót tesz a hosszabb elkészítési idő. A fenti receptekkel kísérletezzünk bátran, adjunk hozzá ízlés szerint fűszereket és gyümölcsöket!