2018. december 19. - szerda

Téli csodaországban debütál a BalatonBor

Kinyomtatom...
Borkarácsonyfa plakát

Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Városligetben.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén újra Budapestre érkeznek a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói, hogy egy különleges hangulatú Adventi Balaton Szalon keretében mutassák meg karácsonyi kínálatuk legjavát a fővárosi közönségnek december 15-én.

A téli csodaország hangulatú rendezvényen közel 40 balatoni bort, a gasztro standokon pedig különféle finomságokat lehet majd kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá. A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal érkeznek. A családi pincészetek itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba.

"Az Olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modell értékű kezdeményezés. A rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként BalatonBort megkóstolni" - mondta Kardos Gábor, a Balatoni KÖR elnöke.

Az esemény leglátványosabb attrakciója, idén is a Borkarácsonyfa állítás lesz a műjégpályán. Ezt követően az Adventi Balaton Szalon vendégeit a jól fűtött díszteremben várják. A borásztársak a helyszínen gratulálnak a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa frissen megválasztott elnökének Légli Ottónak.

Belépők:
Borkarácsonyfa állítás és kóstoló a műjégpályán: a műjégpálya vendégeinek ingyenes.
Adventi Balaton Szalon a díszteremben: 2000 Ft

A program:
2015. december 15.
Városligeti Műjégpálya (1146 Budapest Olof Palme sétány 5.)
16:30-17:30 Borkarácsonyfa állítási ünnepség a műjégpályán és ingyenes balatoni borkóstoló a korcsolyázóknak - közreműködnek a Balatoni KÖR borászai
17:30-21:00 Adventi Balaton Szalon a műjégpálya díszteremében

Kiállítók:
Borászatok

Bezerics Borház, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Laposa Borbirtok
Légli Szőlőbirtok és Borászat, Szent Donát Pincészet, Szeremley Birtok
Istvándy Pincészet, Tornai Pincészet, VáliBor, Villa Tolnay

Gasztronómia
BalatonÍzlelő Delikátesz és Kóstolóbár, Balaton-felvidéki Nemzeti Park kézműves termékei, Bergmann Cukrászda, Kistücsök Étterem ínyencségei

Turisztika
Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Hotel Bonvino Badacsony, Magyar Turizmus Zrt.
A kiállítók száma folyamatosan bővül!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Balla Géza

A 2018. Év Bortermelője díj nyertese: Balla Géza, az Arad-hegyaljai borvidékről.

-

A Pozsony Nemzetközi Filmfesztivál diákzsűrije Csuja László Virágvölgy című elsőfilmjét választotta a legjobbnak.

Hofi megmondja, borító

Az Ady Megmondja könyv sikere után a Corvina Kiadó most a sorozat folytatásával jelentkezik, íme a vicces, gondolkodtató és társadalomkritikus Hofi Megmondja könyv Király Levente szerkesztésében.