Yang Yoonhee "Mozart Est"-je

Évkezdet a Koreai Kulturális Központban.

A Koreai Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz utca 49-51.) január 26-án 18 órakor kezdődő zongorakoncertjével megnyitja 2016-os programjait. Yang Yoonhee "Mozart Est"-jén a hallgatóság a zeneszerző darabjaiból összeállított repertoárt élvezheti egy tehetséges koreai zongoraművész előadásában.

Yang Yoonhee zongorista a Szöul Nemzeti Egyetemen szerezte meg alapdiplomáját zeneszakon, majd a berlini Hochschule für Musik „Hanns Eisler“ mesterképzését végezte el. Tehetségét mutatja, hogy a Szöul Nemzeti Egyetem ösztöndíjasa volt, és DAAD ösztöndíjat kapott Németországtól, továbbá több alapítvány, köztük az Oscar und Vera-Ritter Stiftung, valamint a Gisela und Erich Andreas Stiftungtámogatását is elnyerte. Így tanulmányai során részt vett Robert McDonald, Fou Ts’ong, Akiko Ebi, Piotr Paleczny és Klaus Hellwig mesterkurzusán, olyan híres kamarazenészek tanították, mint Zakhar Bron, Ulf Wallin, Paul Rivinius és az Artemis Kvartett. Koreában Oh Yoon Joo és Choi Hee Yeon tanítványa volt, Németországban pedig Michael Endres, Fabio Bidini és Evgeni Koroliov voltak mesterei.

A Wiesbaden Nemzetközi Versenyen, a Verona Nemzetközi Versenyen és az Elise-Meyer Versenyen első helyezést ért el, továbbá középdöntős lett a Clara Haskil Nemzetközi-, és a Maj Lind Nemzetközi Versenyen.
Koncertezett a berlini Koreai Kulturális Központban, a Daejeon Művészeti Központban (Korea), az Aomori Művészeti Múzeumban (Japán), a Rotary Clubban (Franciaország), az Ernst Barlach Haus-ban (Németország), a Santander Zenei Fesztiválon (Spanyolország), a Musique en Vallée du Tarn Fesztiválon (Franciaország) és a Montepulciano Zenei Fesztiválon (Olaszország). Emellett kiemelkedő zenészekkel lépett fel, többek között Wolfram Christ brácsaművésszel, aki sokáig a Berlini Filharmonikusok vezető brácsása volt, továbbá a Sine Nomine Kvartettel és a Hamburgi Szimfonikusok tagjaival.

A koncert ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az esemény weboldalán lehetséges.

A koncert programja:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756- 1791)
D-moll Fantázia, K 397
D-dúr Rondó, K 485
2 Menüett a 12-ből, K 103
C- dúr Szonáta, K 279
B-dúr Szonáta, K 333
12 Variáció C-dúrban egy francia gyerekdalra: “Ah, vous dirai-je Maman” K 265
Reinhard Febel (1952)
Toccata
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Rondó capriccioso E-dúrban, Op. 14