2018. február 20. - kedd

Költészet napja a Pinceszínházban

Kinyomtatom...
Pinceszínház plakát

Hogyan halt meg József Attila? Öngyilkos lett vagy véletlen baleset áldozata a költő?

Az irodalomkutatók egyik legnagyobb talánya máig ez a kérdés. Erről a témáról rendez kerekasztal-beszélgetést a Pinceszínház a költészet napja alkalmából, április 11-én, hétfő délután 16.00 órától.

A rejtély körbejárásában részt vesz Dr. Garamvölgyi László kriminológus, Dr. Németh Attila pszichiáter főorvos és Dr. Tarján Tamás irodalomtörténész, a beszélgetés moderátora Lázár Balázs, a Pinceszínház irodalmi munkatársa lesz.
A programra a belépés díjtalan.

Ugyanezen a napon este 19.00 órától egy másik legendát, a János vitéz című daljáték születésének körülményeit bemutató "Egy rózsaszál szebben beszél" című zenés előadást tűzik műsorra Almási Sándor, Molnár Gyöngyi és Széll Attila játékában, Nyitrai László zongorakíséretével, Vörös Róbert rendezésében.

A következő nap, kedd különlegessége lesz, hogy Nils Peter Juel Larson dán író, a Blixen bárónő szerelmei című produkciónk dán szerzője személyesen lesz jelen az esti előadáson és találkozik a színészekkel, Esztergályos Cecíliával, Dobra Marával, Széles Tamással és Schnell Ádámmal, Kőváry Katalin rendezőnővel és természetesen a közönséggel.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Toldi Éva

2018. február 20-án ismét ősbemutatót tart a Rózsavölgyi Szalon.

fotó Ignácz Bence

A Békéscsabai Jókai Színház bemutatta Alan Alexander Milne Micimackó című mesejátékát Tege Antal rendezésében.

BODY Kiállítás

Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitotta a kapuit a világhírű BODY Kiállítás.