Bemutatták a Magyar Futball Válogatott hivatalos Eb relikviáit

Détári Lajos és Hajdú B. István részvételével mutatták be a magyar válogatott tagjairól mintázott mini figurákat, a Football Heroes kollekciót.

Az ország egyik legnagyobb játékforgalmazója a Formatex Kft. az MLSZ-szel együttműködve kicsinyített, élethű, gyűjthető figurákat készíttetett Football Heroes néven a 44 év után ismét Európa-bajnokságon szereplő válogatottunk tagjairól.

„Másfél generáció nőtt fel úgy, hogy közben a magyar futball válogatott egyetlen nemzetközi világversenyen sem volt ott, eddig csak a külföldi csapatokért szoríthattunk. A Formatex célja a válogatott figuráinak elkészíttetésével az volt, hogy végre ne csak külföldiekkel kapcsolatos relikviákat gyűjthessenek a gyerekek és a rajongó felnőttek, hanem a magyar válogatottat ábrázoló figurákat is. Reméljük, hogy a hazai foci reputációjának emelkedését is támogathatjuk mindezzel.” - mondta el Horváth Dániel, a Formatex Kft. marketing vezetője. A játék forgalmazó friss internetes kutatásából – amelyre közel 1500-an válaszoltak – az derül ki, hogy a magyarok közül sokan gyűjtenek szurkolói relikviákat. A legnépszerűbbek a mezek és pólók –a megkérdezettek közel fele vett már ilyet -, de a sálakat – a válaszadók 38%-a gyűjti – és a meccs belépőket is nagy becsben tartják (ez utóbbit a válaszadók közel 20%-a rakja el emlékbe). A felmérésből kiderült, hogy a válogatott hivatalos szurkolói relikviáját a Football Heroes figurákat is nagyon várják, a megkérdezettek 70%-a vélte úgy, hogy gyűjteni fogja a mini-figurákat.

A sajtóbemutatón részt vett az utolsó világversenyen, az 1986-os futball világbajnokságon szereplő nemzeti tizenegy egyik legismertebb tagja, a hatvanegyszeres magyar válogatott, hétszeres világ válogatott és egyszeres Európa-válogatott játékos Détári Lajos is. A volt világválogatott futballista elmondta örül annak, hogy részese lehetett ennek a bemutatónak, különösen azért,  mert 1986-ban még nem volt komoly kultúrája a szurkolói relikvia gyűjtésnek, de pontosan tudja mennyire fontosak a következő generáció számára a példaképek. „Örülök, hogy a válogatott kijutása az Európa Bajnokságra ilyen sokakat megihletett. Nagyon nagy dolog a sportág életében, hogy apa és fia, vagy akár az egész család végre úgy szurkolhat együtt, hogy közben nem Ronaldoért, Kloseért vagy Buffonért, hanem Geráért, Dzsudzsákért vagy Király Gabiért szorítanak. A Football Heroes figuráinak gyűjtése talán kicsit még közelebb hozhatja a gyerekekhez a focit, remélem jövőre még többen jönnek majd le országszerte az edzésekre” – mondta el Détári Lajos.

A daganatos gyerekek gyógyulását is támogatják
Détári a sajtótájékoztatón megmutatta az 1986-os világverseny egyik elfeledett emlékét, a Mexikói Világbajnokság alkalmából kiadott, az akkori válogatott tagjai által aláírt pénzérmét, majd szimbolikusan átadta Herjeczki Kristóf U18-as válogatottaknak és Kenesei Noel U10-es játékosnak, akik viszonzásul a 2016-os Európa-bajnokság hivatalos szurkolói relikviáját, a Football Heroes egy-egy csomagját nyújtották át.
Minden eladott, 11 játékost tartalmazó exkluzív csomag értékesítése után a forgalmazó, a Formatex Kft. 1000 forintot utal át az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány számlájára. Dr. Bakó Katalin, az Alapítvány kurátora elmondta, hogy a befolyt összeget arra fordítják, hogy a betegségből kigyógyult gyerekek eljussanak egy nemzetközi sportversenyre, a Győztesek Versenyére, ahonnan visszatérve példát mutathatnak és győzelmeikkel motiválhatják felépülésükért küzdő társaikat.

Az eseményen Détári a Football Heroes hivatalos szurkolói tipp versenyét is elindította, a játékba a Football Heroes Facebook oldalán lehet beszállni. Détári Lajos elmondta, hogy a végső győzelemre szerinte több válogatott is esélyes, talán a belga válogatott lehet a torna meglepetés csapata.  A volt futballista is beszállt a tipp versenybe a torna végső győztesének a német válogatottat tippelte.
Meglepetés csomag, egyes, négyes és tizenegyes kiszerelés

A Football Heroes figurákat többféle kiszerelésben értékesítik: egy darabos, fóliás csomagban, ahol mivel nem látható, hogy ki van a csomagban, a szerencsén is múlik, hogy kit tehetünk ki a polcra, de fokozza az izgalmat az, hogy a gyerekek cserélgethetik a figurákat egymás között, sőt, a www.footballheroes.hu oldalon ki is pipálhatják, hogy ki van már meg, majd meg is oszthatják egymással az információt. Lehet kapni olyan csomagot, ahol pontosan láthatjuk, hogy kit veszünk meg, sőt van 4-es egység csomag és egy exkluzív, a 11-játékost tartalmazó csomag is.