16. ARC - Közérzeti pályázat

Idén 16. alkalommal írja ki pályázatát az ARC.

A pályázati felhívás az ARC hagyományához híven mindenkit megszólít, akinek határozott véleménye van az őt/minket körülvevő valóságról, és aki véleményének szívesen ad hangot – pontosabban képi formát.

„Neked hol jár az eszed?”. Ezzel a felütéssel indít a kiírás. A válaszokat lehet lazára és személyesre venni, hiszen a kiírók az értelmezésben teljes szabadságot adnak a pályázóknak. Azonban az ARC és Stark Attila, grafikus közös kreatívjait nézve, valamint tovább olvasva a kiírást, valószínűsíthető, hogy az ARC-on megszokott társadalomkritikus hangvétel idén is erősen meghatározza majd a pályaműveket.

„Neked hol jár az eszed?
A felső tízezer, vagy az alsó tízmillió között?
Az integetőerkélyen vagy a szopórolleren?
A megtapsolt teljesítmények vagy az eltapsolt milliárdok között?
A honosított bevándorló gazdagok vagy a hontalan migráns gyerekek között? ...
Neked hol jár az eszed?
A jövővel agyal, hogy merre legyen a haladás iránya, vagy a múltba réved, hogy mégis hogy juthattunk ennyire vissza az időben?
Azon jár, hogy hogyan lehetne másokkal együtt a világ legjobb hazáját összehozni, vagy azon, hogy egyetlen egy épeszű gondolat se születhessen meg ezen a vidéken?
Bárhol is jár az eszed, a legjobb, amit tehetsz, hogy megmutatod másoknak is – és megosztod az élményt az idei ARC pályázaton.
Találd meg az eszed, pályázz és nyerj! Hajrá!”
Legyen véleményed! Alkoss! Pályázz!
ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!
A pályázatok leadási határideje: 2016. július 12.

Idén két ARC+ téma egészíti ki az főtémát.
A „Sugárveszély vagy tavaszi szél?” témagazdája az Energiaklub, aki arra kéri a pályázókat, hogy plakáton mutassák be Paks II visszásságát korunkban, amikor a világ többi részén az atomkorszak ideje épp leáldozik, és helyére a fenntartható zöldenergiák lépnek.
A legjobb 5-11 alkotást a 16. ARC kiállításon, a Sugárveszély vagy tavaszi szél? című kamara-kiállítás keretében mutatják be a szervezők. A zsűri a témában született legjobb alkotásnak ítéli oda az Energiaklub fődíját. A Magyar Szélenergia Ipari Társaság és a Greenpeace különdíjat is felajánlott.

Maciarc címmel a MACI - Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával és együttműködésével idén másodjára írta ki pályázatát az ARC magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára. A civilek szolgáltatják a plakát tartalmát, a kreatívok a formát. A zsűri azokat az alkotásokat mutatja be a 16. ARC kiállításon, amelyek sztereotípiáktól mentesen, egyedi és figyelemfelkeltő módon mutatják be az adott civil ügyet.

A 16. ARC pályázat és kiállítás megvalósításában közreműködő ARCostársak:
Mediaworks, HVG, Kreatív Csoport, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív, Medence Csoport, Mandala Jógastúdiók és sokan mások.

Hirdetés