A mai napon rendezik meg a 2016-os Múzeumok Éjszakáját

Kétezer program négyszáz helyen, többszázezer látogatóval.

Az országos programon kora délutántól egészen hajnalig várják a múzeumok a nagyközönséget színesebbnél színesebb programokkal– kiállítás megnyitókkal, koncertekkel, interaktív programokkal, táncbemutatókkal, tárlatvezetésekkel, gyerekprogramokkal és egyébérdekességekkel.

Az eseménysorozatot dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára indítja útnak 14 órakor Pécsen, a Vasarely Múzeumban, amelyet több mint 400 helyszínen csaknem 2200 program követ majd. Egy biztos: aki ma útra kel, bizonyosan talál számára szimpatikus kulturális múzeumi programot. Aki rendhagyó programokra vágyik, az innen szemezgethet

Tavaly először hirdetett a rendezvény kiemelt tematikát. A nagy érdeklődés miatt ezt a sorozatot folytatják 2016-ban is, így idén a Hősök, újítók, felfedezők témakör köré is szervezik programjaikat az intézmények 90 helyszínen 200 féle programot kínálva. A kiemelt tematika programajánlója itt elérhető.

A Múzeumok éjszakája fővárosa pedig ebben az évben Kecskemét lett, ahol ugyancsak délutántól várják már az érdeklődőket 47 helyszínen számos színes és érdekes programmal. A látogatók retro-buszokkal közlekedhetnek majd a különböző programhelyek között. Kecskeméti programok és letölthető kecskeméti programfüzet itt.

A fővárosban, mint ahogy a korábbi években azt a látogatók megszokhatták, idén is egyetlen karszalaggal járhatják végig a helyszíneket, amely a hét különböző útvonalon közlekedő BKK múzeumbuszokra is érvényes lesz. Idén a zöld közlekedésre is nagy hangsúlyt fordítottak a program szervezői: a kismúzeumok között 3 elektromos autós körjárat közlekedik majd és Bubira pattanva is kedvezményesebben lehet majd bejárni a különböző helyszíneket. Buszjáratok itt és elektromos autós körjárat itt olvasható.

A részletes programok a
http://muzej.hu/ oldalon találhatók meg, a programfüzet innen tölthető le: http://muzej.hu/sites/default/files/images/muzej_2016_programfuzet.pdf, a mobil applikációról pedig – amelynek csupán a letöltéséhez szükséges internet-kapcsolat, a használatához már nem – itt találhatók további infók: http://muzej.hu/hu/mobil-applikacio

A tizenöt évvel ezelőtt útnak indult programsorozat volt az első olyan esemény Magyarországon, amelyik esti és éjszakai kulturális kikapcsolódásra hívta az érdeklődőket. Az éjszakai programsorozatok közül azóta is ez a legnépszerűbb, hiszen tavaly is több mint 420 000 belépést regisztráltak a kulturális intézményekben a Múzeumok éjszakáján, tehát egyetlen este alatt. A szervezők abban bíznak, hogy az idei, minden eddiginél színesebb rendezvényen ismét túllépi majd a 400 ezres álomhatárt a látogatószám.

Hirdetés