2018. november 18. - vasárnap

Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show

Kinyomtatom...
plakát

A guruló gasztronómia legjobbjai a Kincsem Parkban.

A nyári fesztiválszezon végeztével ismét Budapesten adnak egymásnak randevút a hazai street food műfaj legjobb guruló büféi. A most hétvégén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Food Truck Show-ra azonban nem csak a gasztronómiai élvezetek miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis a rengeteg gyermekprogram és koncert mellett, nemzetközi ló- és agárverseny színesíti a programot.

Pénteken a Lóverseny az éjszakában keretein belül zajlanak majd az agárversenyek, de az Amatőrhajtó Világbajnokság is ezen a napon kerül megrendezésre. A már sötétben zajló futamok után a színpadon a Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese, a Lóci játszik koncertezik zárásként.

Szombaton és vasárnap a gyermekes családokat szintén rengeteg programmal várják a szervezők. A legkisebbek kipróbálhatják a robotjátszóházat, nézhetnek bábszínházat, építhetnek, reptethetnek papírsárkányt, festhetnek food truck-ot, vagy célba lőhetnek a csúzlizdában.

Műanyagmentes fesztivál: Mivel a street food az egyik legnagyobb hulladéktermelő gasztroműfaj, a szervezők a Magyar Street Food Egyesület kezdeményezésére, a Zöldülés Társulás, a Felelős Gasztrohős, valamint a Doremi Today segítségével gondoltak egy merészet. A fesztivál ideje alatt kizárólag olyan eszközöket, illetve csomagolóanyagot használnak majd a kiállítók, melyek növényi alapanyagokból készültek, így 8-12 hét alatt lebomlanak.

Megközelíthetőség: A Deák térről óránként indul majd oda-vissza egy 50 fős amerikai iskolabusz, de a Pillangó utcai metrómegállótól is megkönnyítik majd a bejutást a Kincsem Parkba a szervezők. Az autóval érkezőket díjmentes parkolással, míg a bringásokat biciklitárolóval várják.

18 éven aluliaknak a belépés díjtalan.
A belépő ára 900Ft, melyből 300Ft lefogadható a ló- és agárversenyeken. Belépőjegy váltása kizárólag a lóversenyfutamok végéig szükséges (péntek 16:00- 20:30 szombat 12:00-19:00 vasárnap 12:00-19:00)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.