Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show

A guruló gasztronómia legjobbjai a Kincsem Parkban.

A nyári fesztiválszezon végeztével ismét Budapesten adnak egymásnak randevút a hazai street food műfaj legjobb guruló büféi. A most hétvégén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Food Truck Show-ra azonban nem csak a gasztronómiai élvezetek miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis a rengeteg gyermekprogram és koncert mellett, nemzetközi ló- és agárverseny színesíti a programot.

Pénteken a Lóverseny az éjszakában keretein belül zajlanak majd az agárversenyek, de az Amatőrhajtó Világbajnokság is ezen a napon kerül megrendezésre. A már sötétben zajló futamok után a színpadon a Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese, a Lóci játszik koncertezik zárásként.

Szombaton és vasárnap a gyermekes családokat szintén rengeteg programmal várják a szervezők. A legkisebbek kipróbálhatják a robotjátszóházat, nézhetnek bábszínházat, építhetnek, reptethetnek papírsárkányt, festhetnek food truck-ot, vagy célba lőhetnek a csúzlizdában.

Műanyagmentes fesztivál: Mivel a street food az egyik legnagyobb hulladéktermelő gasztroműfaj, a szervezők a Magyar Street Food Egyesület kezdeményezésére, a Zöldülés Társulás, a Felelős Gasztrohős, valamint a Doremi Today segítségével gondoltak egy merészet. A fesztivál ideje alatt kizárólag olyan eszközöket, illetve csomagolóanyagot használnak majd a kiállítók, melyek növényi alapanyagokból készültek, így 8-12 hét alatt lebomlanak.

Megközelíthetőség: A Deák térről óránként indul majd oda-vissza egy 50 fős amerikai iskolabusz, de a Pillangó utcai metrómegállótól is megkönnyítik majd a bejutást a Kincsem Parkba a szervezők. Az autóval érkezőket díjmentes parkolással, míg a bringásokat biciklitárolóval várják.

18 éven aluliaknak a belépés díjtalan.
A belépő ára 900Ft, melyből 300Ft lefogadható a ló- és agárversenyeken. Belépőjegy váltása kizárólag a lóversenyfutamok végéig szükséges (péntek 16:00- 20:30 szombat 12:00-19:00 vasárnap 12:00-19:00)