Casablanca a Puskin Moziban

Szeptember 22-től visszatér a mozikba a filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusa.

A Pannonia Entertainment kultikus filmeket újra mozivásznon bemutató sorozatának következő bemutatója az 1942-ben készült Casablanca. Kertész Mihály (Michael Curtiz) három Oscar-díjat nyert filmjét Humphrey Bogart és Ingrid Bergman felejthetetlen alakításával kiváló képminőségű, digitálisan restaurált kópiáról vetítik a mozik, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A film Budapesten kizárólag a Puskin Moziban lesz műsoron, ahol szeptember 18-án, a mozi 90. éves ünnepi rendezvénye keretében premier előtt is vetíttették. Szeptember 22-től országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén láthatják a nézők, többek között Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Kaposváron és Miskolcon is. A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán olvasható.

Casablanca - fekete-fehér, feliratos amerikai romantikus dráma, 1942 (12)
Minden idők egyik legszebb szerelmes filmje a II. világháborúban, a kollaboráns francia Vichy-kormány által ellenőrzött marokkói Casablancában játszódik. Casablancában mindenki Rick Blaine (Humphrey Bogart) mulatójába jár, ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig mindenkin segített, de amikor egy nap feltűnik régi szerelme Ilsa (Ingrid Bergman) egy másik férfi társaságában, hogy segítséget kérjen, nehéz helyzetbe kerül.
Kertész Mihály (Michael Curtiz) három Oscar-díjat nyert filmje a hazafiasság és szerelem, az ön- és a közérdek konfliktusának drámája, melyet Humphrey Bogart és Ingrid Bergman felejthetetlen alakítása a filmtörténet örök érvényű klasszikusai közé emelt.
Rendező: Kertész Mihály ; író: Murray Burnett Joan Alison.
forgatókönyvíró: Julius J. Epstein, Philip G. Epstein, Howard Koch, Casey Robinson
zeneszerző: Max Steiner ; operatőr: Arthur Edeson ; díszlettervező: Carl Jules Weyl
producer: Hal B. Wallis ; executive producer: Jack L. Warner
Szereplők:
Richard “Rick” Blaine: Humphrey Bogart - Ilsa Lund: Ingrid Bergman
Victor László: Paul Henreid - Louis Renault: Claude Rains
Ugarte: Peter Lorre - Heinrich Strasser: Conrad Veidt
Sam: Dooley Wilson - Carl: S.Z. Sakall
Díjak
Oscar-díj (1944) – Legjobb film
Oscar-díj (1944) – Legjobb rendező: Kertész Mihály
Oscar-díj (1944) – Legjobb forgatókönyv: Philip G. Epstein, Howard Koch, Julius J. Epstein

Hirdetés