Indul a jegyértékesítés a Müpa 2017/18-as szezonjának programjaira

Már válthatók belépők a 2018-as Budapesti Wagner-napok egyes előadásaira is.

Jonas Kaufmann, Juan Diego Flórez, Rolando Villazón, Joyce DiDonato, Eötvös Péter, Ludovico Einaudi, Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, Rokia Traoré – május 18-án indul az egyedi jegyértékesítés a Müpa 2017/2018-as évadának előadásaira, koncertjeire!

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez év márciusában minden eddiginél több bérletet vásároltak meg nézőink a Müpa 2017/2018-as szezonjára. A bérletrendszerünk kiemelkedő sikere azért különösen nagy eredmény, mert a Müpa nem repertoár rendszerben működik, programstruktúrája és működési modellje eltér minden más hazai előadóművészeti intézménytől” – mondta el Káel Csaba vezérigazgató, kiemelve, hogy a Müpa a 2017/18-as évadra is kivételes programkínálattal, világsztárokkal, a hazai művészeti szcéna legjobbjaival, fiatal tehetségekkel, nagyszabású együttműködésekkel és produkciókkal készül, folytatva az elmúlt évek sokak ált várt, nagysikerű sorozatait és fesztiváljait is. A nagyközönség számára a bérletbontás után, május 18-án nyílik meg a jegyvásárlási lehetőség.

Indul a jegyértékesítés az emblematikus New Orleans Swingfesztivál programjaira is: a fesztivál keretében érkezik Budapestre a tengeren túli tradicionális jazz-színtér egyik legsikeresebb rezesbandája, a tizenegy tagú No BS! Brass Band zenekar, a fesztiválon mutatja be a közelmúltban megjelent, Cartoon Jazz című lemezét a Gyárfás István Trió, a Kozma Orsi Quartet és Kern András pedig Woody Allen filmjeinek összetéveszthetetlen hangulatú világába kalauzol majd.

A komolyzene rajongói május 18-tól a korábban bérletben meghirdetett koncertekre egyenként is válthatnak jegyet. A 2017/18-as szezon egyik kiemelkedő eseményeként Jonas Kaufmann igazi zenei csemegével tér vissza a Müpába: Wolf Olasz daloskönyvét a kiváló német bel canto szopránnal, Diana Damrauval énekli 2018 februárjában. Juan Diego Flórez Mozart-áriákkal érkezik, Eötvös Péter a bosszú és megbocsátás témáját boncolgató, Senza sangue című operája pedig A kékszakállú herceg várával egy estén kerül színre. Színpadra lép Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, Pinchas Zukerman és a Camerata Salzburg, itt lesz Lars Vogt és a Royal Northern Sinfonia, valamint Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar is. Érkezik Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok, német romantika gyöngyszemeivel lép színpadra Kent Nagano és a Hamburgi Filharmónia Zenekara, többek között Sosztakovics és Csajkovszkij műveit szólaltatja meg Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala, a Sanghaji Filharmonikus Zenekar és Muhai Tang pedig Grieg, Beethoven, Tan Dun és Guan Xia kompozícióival áll színpadra. A régizene műfajában 2018-ban a Müpa olyan kiváló művészeket sorakoztat fel, mint Rolando Villazón, Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar, a Freiburgi Barokk Zenekar, Marc Minkowski és a Les Musiciens du Louvre, valamint felcsendül Rameau A gáláns indiák című operája Vashegyi György vezényletével, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével.

Az Évad Művésze Szakcsi Lakatos Béla többek között Chris Potterrel, Presser Gáborral, és a Kelemen Kvartettel is koncertezik, az Évad Együttesét, a nyíregyházi Cantemus Kórust két koncerten is hallhatja a közönség. Különlegesség, hogy már május 18-tól válthatók belépők a 2018-as Budapesti Wagner-napok egyes előadásaira: A bolygó hollandi 2018-ban újra Kovalik Balázs rendezésében kerül színre, a Tannhäuser címszerepében a kitűnő amerikai hőstenor, Stephen Gould énekel majd, Trisztán és Izolda lenyűgöző szerelmének történetét pedig az olasz színház kiválósága, Cesare Lievi állítja színpadra.

Az MR Szimfonik és MR Akusztik sorozat a Müpában olyan kiváló zenekarokkal folytatódik, mint a Hiperkarma, a Brains vagy a Bagossy Brothers Company. Fela Kuti, Miriam Makeba, Bob Marley és Jacques Brel műveinek átdolgozásaival érkezik a nyugat-afrikai zenei ikon, a varázslatos dalszerző-énekesnő Rokia Traoré. Ludovico Einaudi pedig karakteresen egyedi, a világzene, a popzene és a klasszikus zene határán egyensúlyozó műveivel, és legutóbbi, Elements című lemezének anyagával mutatkozik be Magyarországon, elsőként a Müpában.
A Müpa 2017/2018-as évadának folyamatosan bővülő programjaira május 18-tól lehet jegyeket váltani a Müpa jegypénztáraiban és online, a mupa.hu weboldalon keresztül.