2019. február 17. - vasárnap

magyarhangya premier - mozikban a Lucky

Kinyomtatom...
plakát

Színes, feliratos, amerikai dráma.

Lucky kilencvenegy éves, ateista öregember, aki egy világvégi sivatagi városkában él hozzá hasonlóan furcsa figurák társaságában, és szenvedélyesen ragaszkodik függetlenségéhez. Ám egy nap úgy érzi, feneketlen mélység szélén áll, így akár akarja, akár nem, elindul az önvizsgálat útján, ami, mint tudjuk, gyakran a megvilágosodás felé vezet.

Az elismert karakterszínész, John Carroll Lynch rendezői debütálása egyszerre főhajtás a nemrégiben elhunyt színészlegenda, Harry Dean Stanton előtt, és meditáció a halandóságról, a spiritualitásról és az emberi kapcsolatok törékenységéről.
Forgalmazó: magyarhangya

A 2017. szeptemberében elhunyt, legendás Harry Dean Stanton több mint 200 filmben szerepelt az ötvenes évektől kezdődően. A Kentuckyban született Stanton szolgált a második világháborúban, mielőtt a University of Kentucky Pygmalion előadásában feltűnt volna a színpadon. A színészmesterséget a neves Pasadena Playhouse-ban tanulta. Első filmszerepe az 1957-es Tomahawk Trail című filmben volt.

A coloradói születésű John Carroll Lynch rendező nem rokona David Lynchnek. Első jelentős filmszerepét a Coen fivérek Oscar-díjas Fargójában kapta, Frances McDormand állapotos rendőrnőjének férje, Norm karaktereként. Azóta folyamatosan dolgozik filmekben, televíziós produkciókban és színházban, lenyűgöző skáláját végigzongorázva a különféle karaktereknek. Ha valami biztos Lynch karrierjében, az az elképesztő változatosság: dolgozott vígjátékban, drámában, thrillerben, misztikus filmekben, melodrámában és horrorfilmben is.
A Lucky John Carroll Lynch rendezői debütálása.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2019. február 14-én, Valentin napon érkezik a hazai mozikba.

poster

A XV. kerületi Pólus Mozi Rock Klubjának következő emlékprogramján a 20. század egyik legnagyobb hatású művésze, John Lennon előtt tisztelegnek.