Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus a Bethlenben

Párbeszéd koncert 2.0 - zene határok nélkül.

Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus február 10-i koncertjével indulnak újra a Párbeszéd koncertek a Bethlen Téri Színházban. A nem mindennapi páros most először lép együtt színpadra.

A tavasz folyamán összesen hat Párbeszéd koncertet tartanak; Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus után március 3-án Nagy János és Szokolay Dongó Balázs, március 28-án pedig Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor párosa lépnek föl. Éppen egy évvel ezelőtt, Dresch Mihány és Tintér Gabriella koncertjével indította útjára a Bethlen Téri Színház a Párbeszéd sorozatot. A koncertek fellépői valódi zenei párbeszédbe kezdenek, hiszen más-más zenei világból érkeznek, más és más hangszeren játszanak vagy műfajt képviselnek. A koncerteket összeköti egy népzenei motívum, ami Halmos Béla széki gyűjtéséből való, mégsem népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát; a tavaszi koncerteken a világzene, a jazz, a magyar vagy éppen görög népzene éppúgy képviselteti magát, mint a slam poetry vagy a klasszikus zene.

A slam poetry, a hegedű, az ének és a komolyzene találkozása a széki népzenével.
Kemény Zsófi 1994-ben született Budapesten. 10 éve lép fel dalszerző-előadóként, 17 éves kora óta pedig rendszeresen slammerként. Három könyve jelent meg, jelenlegi zenei projektje a Sophie Hard nevű rapformáció.
Szirtes Edina Mókus Artisjus és Fonogram díjas előadó, zeneszerző. Rendszeres fellépő a Művészetek Palotájában, ahol 2012-ben az év legjobb koncertjét adta; 2017-ben a Művészetek Völgyében önálló összművészeti udvara volt.
Országszerte játszott színdarabok zeneszerzője, irodalmi művekhez komponál zenét, mely utóbbi adja a mostani koncert alapját.

Párbeszéd koncertek:
február 10. szombat 19.00 Kemény Zsófi - Szirtes Edina Mókus 
március 3. szombat 19.00 Nagy János - Szokolay Dongó Balázs 
március 28. szerda  19.00 Mogyoró Kornél - Ölvedi Gábor  

További koncertek április-május-június:
Pandzarisz Dina - Tálas Áron
Farkas Rózsa - Salamon Bea
Ferenczi György - Csoóri Sándor Sündi

Hirdetés