Frank Zappa és a Space X is megjelenik Váray László új klipjében

Hip-hop és rezes banda is szerepel a szólógitáros, dalszerző Váray László legújabb dalában.

A hozzá kerekített animációs klipet pedig érdemes figyelmesen nézni, ugyanis az űrben utazó Tesla autótól kezdve Frank Zappa-ig számos popkulturális utalást megfigyelhetünk benne.

Váray Lászlót elsősorban a Colombre Bandből és a gyerekeknek szóló Belvárosi Betyárokból ismerhetjük, 2015 óta pedig A.K.U.S.Z.T.I.K.  S.T.A.N.D.  U.P. című szólóműsorával járja a világot. Elsőként a tavaly megjelent Kicsi madarat ismerhettük meg tőle, most pedig itt az A.K.U.S.Z.T.I.K.  S.T.A.N.D.  U.P. animációs klipje is.

„A dal egy lötyögős (hip-hop) szöveg rezes bandával, cantaloop-szerű billentyűvel és egy kis reagge-vel. Bármilyen csibész is a duma, a végére csak kibuggyan a pozitív üzenet. A Kicsi madár című dal mellett már kezd láthatóvá válni, hogy amennyi track-, annyi zenei világ lesz a lemezen, persze a gitár és a szövegközpontú előadás átível mindegyiken.” – Meséli a dalról Váray László.

A videót ezúttal is Váray állandó rendezőtársa, Cseh Róbert jegyzi, a szemfüles néző pedig olyan utalásokra is felfigyelhet, mint az élet értelmét jelentő 42-es szám, az űrben lebegő Tesla autóra, spirituális utalásokra vagy éppen olyan rocklegendákra, mint Jimi Hendrix és Frank Zappa. A felvételen az erre az alkalomra alakult Bubble Brass Band, illetve a Colombre Band zenészei játszanak.

A zenész-dalszerző hamarosan turnéra indul, ami április 24-én Győrben indul, majd onnan a gyerekműsorával karöltve Ausztriában, Németországban, Franciaországban és Svájcban is fellép.