Konyhatündér – Marton Adrival

2018. május 12-én 11.15-kor indul a TV2 és a FEM3 csatornák új, szombatonként jelentkező gasztronómiai műsora; a Konyhatündér Marton Adrival.

A műsorban bemutatják, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Kreatív ötleteket kaphatunk ahhoz, hogy miképp főzzünk időtakarékosan és költséghatékonyan, valamint hogyan helyettesítsük kedvenc ételeink hozzávalóit, annak érdekében, hogy az minél egészségesebb lehessen.

Marton Adri privátséf új műsorral jelentkezik május 12-től szombatonként a TV2 valamint a FEM3 csatornákon. A Konyhatündér célja, hogy megmutassa, miképp lehet a gyerekek segítségével, minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Adri és fiatal segítői, minden héten új helyszínre látogatnak, ahol játékos formában megismerkedhetnek az élelmiszerek származási helyével. Természetesen a közös főzés sem maradhat el, hiszen minden kalandtúra után, inspirálódva a látottakból, a gyermekek segítségével készítenek színes, kreatív ételeket, közben gyerekbarát tálalási tippeket is mutatva a nézőknek.

„Lássuk be, hogy a gyermekeknél sokszor trükkökhöz kell folyamodnunk ahhoz, hogy megegyék a brokkolit, a répát vagy akár a céklát. Biztos vagyok abban, hogy ehhez jó ötleteket tudok majd adni az Anyukáknak.” –mesélte Adrienn.
A műsor különlegessége, hogy minden adás végén laboratóriummá változik a konyha, ahol Adri a gyerekkel furmányos kísérleteken keresztül próbál a konyhai „legendák” nyomába eredni. Olyanoknak járnak utána, mint például, hogy valóban segít-e, ha hagymavágáskor kanalat tartunk a szánkban vagy önmagában a hagyma bosszúja az, hogy sírunk, ha felvágjuk? Miképp legyen stressz mentes a tejforralás, esetleg hogy lehet a tojásból pattogó labdát varázsolni?!

„Önmagában már az is rengeteg élményt adott a műsor kapcsán, hogy lenyűgöző helyszínekre jutottunk el, ahol közelebbről megismerjük az állattartás és növénytermesztés titkos világát. Megyünk csirkekeltetőbe, farmra, horgászunk majd erdei tónál és készítünk sajtot is. Úgy gondolom, hogy ez mind olyan élmény, melyből sok esetben egy nagyvárosban élő kisgyermek kimarad. Így nagyon boldog vagyok, hogy van lehetőségem megmutatni mind a saját gyermekeimnek, mind pedig a képernyőn keresztül minket nézőknek, hogy pontosan mi hogyan készül, vagy éppen hogyan terem. Talán egy picit ezzel is hozzájárulok ahhoz, hogy a családok ebben a felgyorsult és internet központú világban többet járjanak ki a természetbe. Jó volt mindent újra gyerekszemmel is látni, és egy picit újra gyereknek lenni. Bízom benne, hogy sokan velem tartanak majd!”- mesélte lelkesen a gasztroműsorvezető.

Konyhai trükkök, minőségi alapanyagok, izgalmas tálalások, kreatív ötletek, egészséges ételek, újdonságok… Konyhatündér Marton Adrival, május 12-én szombaton 11.15-től a TV2-n.