2018. július 22. - vasárnap

Igen igen igen

Kinyomtatom...

Mi lesz akkor, ha gondolkodás nélkül mindenre rávágjuk, hogy "igen"? Elég sok lehetőség elképzelhető, az egyikben emiatt lábalnánk ki a három éves depresszióból, jönnénk össze életünk szerelmével, esnénk fogságba az FBI irodájában és kapnánk nagyon jól fizető állást. Ezt a verziót mutatja be az Igenember című film Jim Carrey főszereplésével.

Klisésen indul, megismerjük az embert, aki mindenre nemet mond. Emiatt a barátai persze elfordulnak tőle (csak nem értem miért éppen most, mikor a film szerint már három éve ennyire negatív), nem jár bulikba, otthon dvd-zik. Aztán persze jön a régi barát, akinek nagyon bejött az igen-terápia, és javasolja főhösünknek. Elég egyszerű felütés, a forgatókönyvírók nem vitték túlzásba az ezen való agyalást.

Szóval az első 20 percen túllépve elkezdődik végre a film, ami viszont már kellemesen bizsergeti a nevetőizmokat. Jó kis szituációk vicces helyzetpoénokkal építkeznek valami kaotikus végkifejlet felé, amikor megkapjuk az agymosást is: igazából nem szabad mindenre igennel felelni, de meg kell adnunk a lehetőséget az életnek, hogy örömet okozzon nekünk. Ez a fantasztikus tanulság már a címből is megjósolható, Hollywood megint nem vert át bennünket.

Kellemes szórakozás, baráttal/barátnővel ajánlom, hogy ne csak a filmen, hanem a másik röhögésén is nevessünk.

6/10 pont

Az igenember (Yes man), 104 perc
rendező: Peyton Reed
operatőr: Robert D. Yeoman

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Főszerepben Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Juszif Ejvazov.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.

VéNégy Fesztiválon

Nagy sikerrel zárult a hatodik alkalommal megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.