2019. január 20. - vasárnap

Kutyaszálló

Kinyomtatom...

A Kutyaszálló egy tipikus gyerekfilm egy árva testvérpárról, Andiről és Bruce-ról és Bernie-ről, a szociális munkásról. No meg rengeteg kutyáról, amint próbálják megtalálni igazi családjukat.

A történet és maga a film is elég klasszikus, nem hasonlít a modern gyerekfilmekre. Alig van benne speciális effekt és minden valódi, a kutyák is!
Engem leginkább a Tini Nindzsa Teknőcök 2-re emlékeztetett, amikor a teknőcök a régi New York-i metróban találnak egy teljesen jól berendezett metrószerelvényt teljes áramellátással. Itt is hasonló a helyzet, amikor egy elhagyatott luxushotelre lelnek a gyerekek, ahova  kutyájukat, Pénteket rejtenék a bolond nevelőszülők elől. Felnőtt szemmel kicsit furcsa, de gyerekként mindig is egy ilyen rejtett helyről álmodtam.

Kutyasétáltatás a Kutyaszálló c. filmben: ©2008 DreamWorks LLC and Cold Spring Pictures. All Rights ReservedKutyasétáltatás a Kutyaszálló c. filmben: ©2008 DreamWorks LLC and Cold Spring Pictures. All Rights Reserved

A szállót lassan megtöltik a kutyák és Bruce (Jake T. Austin) kütyüinek köszönhetően minden gördülékenyen megy, míg csak …

A történetet nem érdemes kritizálni, nekünk felnőtteknek nagyon gyengécske, de a gyerekeknek tetszeni fog. Ráadásul láthatjuk, amint Bernie (Don Cheadle) szociális munkás jelvénye felmutatásával megállt parancsol a rendőröknek és a sintérnek, mintha az egyesült államok elnöke lenne.

A filmbe feltűnik Lisa Kudrow (Jóbarátok, Phoebe) de tehetségét most nem tudja igazán kibontakoztatni, túl műre sikerült a karaktere. Jóbarátok rajongóknak kimondottan káros. Hasonlóan gyengének találtam Emma Roberts (Andi) szereplését is, aki leginkább kinézetével és hírnevével tudja majd lenyűgözni a fiatalabbakat.
A film főszereplői mégis a kutyák és be kell vallani ők teljesítenek legjobban, ahogyan saját egyéniségüket adják.

4/10 pont

Kutyaszálló (Hotel for Dogs), 100 perc
rendező: Thor Freudenthal
operatőr: Michael Grady

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2019. január 22-én ismét a Studio Ghibli egyik remekműve költözik egyetlen alkalommal a mozivászonra.

plakát

Koreeda Hirokazu Arany Pálmával díjazott alkotása, amely itthon már a Cinefesten is bemutatkozott.

Madeline a mélyben

Színes, feliratos, amerikai dráma az Elf Pictures forgalmazásában.