Kettős játék

Julia Roberts és Clive Owen főszereplésével Kettős játék címmel újabb kémfilm jelenik meg a mozikban. Az alkotók a Mr. és Mrs. Smith sikerén felbuzdulva most is más oldalról, a szerelem oldaláról mutatják be az ügynökök rejtélyes életét.

Hiába a két tehetséges színész és a frappáns befejezés a történet olyan bonyolult és néha értelmezhetetlen lett, hogy nem árt, ha elolvassuk az előzetest mielőtt beülünk a moziba. A film nagy része ugyanis időben úgy ugrál ide-oda, hogy előtte nem árt megértenünk ki-kicsoda filmben.

Copyright: © 2008 Universal Studios. ALL RIGHTS RESERVED.

Claire Stenwick (Julia Roberts) és Ray Koval (Clive Owen) exkémek, akik ma nagyvállalatok alkalmazottaiként dolgoznak, miközben titkos szerelmi viszonyt tartanak fenn. Hátat fordítottak a hírszerzésnek, hogy helyette megpróbáljanak busás hasznot húzni két rivális multi közt dúló hidegháborúból. Az a küldetésük hogy megkaparintsák egy gyógyszeripari termék képletét, amely egy vagyont ér az azt először szabadalmaztató cégnek.

Az exkémek munkaadói – Howard Tully iparmágnás (Tom Wilkinson) és a kegyetlen spekuláns, Dick Garsik vezérigazgató (Paul Giamatti) látszólag mit sem sejtenek a dologról, mégis már a film elején öt percig veszekednek...

A Kettős játékban nem látunk szuperkocsikat, szupereszközöket, helyette az ügynökök agya vág mint a penge. Próbálják kijátszani egymást, a cégeket (és a nézőt) néha sikeresen, néha sikertelenül.

5/10 pont

Kettős játék (Duplicity), 125 perc
rendező: Tony Gilroy
operatőr: Robert Elswit
főszereplők: Julia Roberts, Clive Owen

Hirdetés