Irány a Filatorigát!

Miért megy az ember Szigetre? Facebookon az utóbbi időben tesztek tömkelege jelent meg, ami megmondja, hogy ki milyen szigetlakó, ki mit fog csinálni kint, kinek hány csaj jön össze, ki mikor esik össze ájultan, ki hány nyelven fog megtanulni, ki hányszor fog stagedivingolni stb. stb. Szóval élményekért megyünk. Na meg a zenéért, bár általában teljesen máshol kötünk ki, mint ahol terveztük.

Van akinek ez a szabadsága, egész évben erre gyúr, erre gyűjt. Van aki utolsó nap teljesen véletlenül szerez egy karszalagot, bent felmászik a nagyszínpadra Faith No More alatt, a biztonságiak elzavarják, majd másnap békésen ébred többszázad-magával a HÉV-megállóban. Van aki itt jön össze régi exével, és ezért jól besörözik. Van aki itt szakít tíz éves kapcsolatával, és ezért jól bepálinkázik. Vannak akik itt jönnek rá rejtett nemi identitásukra és ezért jól besátraznak.

Kíváncsi vagyok, a programfüzetek hány százaléka végzi úgy a kukában, hogy korábbi tulajdonosa kinézett benne egy programot, de soha az életben nem jutott el oda. Összeakadt mondjuk régi osztályfőnökével, akiről sosem tudta, hogy hardcore technós, és így a Burn Party Arénában végzik együtt. Vagy csak bungee-jumpingolni akart, de a négyórás sorban az előtte álló fiúval/lánnyal melegedett össze és inkább ott hagyták az egészet és elmentek a Krisnásokhoz enni valamit.

Szigetre lehet menni úgy, hogy percre pontosan megtervezzük, mikor melyik koncertre megyünk. Csak éppen lehetetlen végrehajtani. Ha három helyszínt választunk célul, akkor már a második után beszippant minket az energia, ami az Óbudai-szigeten kavarog. Ebben az évben augusztus 12. és 17. között, 6 napon át (na és természetesen a nulladik és mínusz egyedik napon) lebeghetünk a Nirvanában.

Idén öt „nagyköltségvetésű” színpad lesz. Természetesen köztük a Nagyszínpad Nouvelle Vague-gal, Fatboy Slimmel, Offspringgel, Prodigy-vel, Placeboval és Faith No More-ral, hogy párat említsünk a durvák közül. Mínusz egyedik napon pedig a Tankcsapda tartja 20. születésnapi buliját. Reméljük lesz torta és Lukács Laci nem ejtőernyőzik a megelőző hetekben.
Világzenei Nagyszínpad Palya Beával, A38-WAN2 Színpad az új Petőfi rádió-generációnak. A Burn Party Aréna idén is a partiarcok és a drogosok mekkája lesz, míg a Metal Hammer színpad most a találóan rövid „MTV Headbangers Ball – Rock Színpad” néven fut. Kalapács ott lesz, a Pokolgép nem.

A jegyár kicsit borsos, de annak aki elmegy, garantált a szórakozás. Persze ha hagyja. Ha úgy akarjuk érezni magunkat, mintha külföldön lennénk egy hippi-találkozós utcafesztiválon, a Sziget az egyik legjobb hely. A recept, hogy engedni kell jól érezni magunkat. No para.

Hirdetés