A kiállítást Smrcz Ádám filozófiatörténész nyitja meg és a Szalag Quartett közreműködik.

"Kondor Attila festőművész munkái csendről, elmélkedésről és belső figyelemről szólnak. Képein az építészeti elemek magukba szívó perspektívája a középkori kolostorkertek, a humanista könyvtárak vagy a barokk templomlépcsők meditatív hangulatát teremti meg.

Figurák nélküli alkotásinak motívumai ismeretlen mélységbe futó utak, labirintusban kanyarodó ösvények, felragyogó ürességbe tartó lépcsők, melyeken a terelővonalak, a sövény vagy a lépcsőfokok monoton ritmusa keleti mantraként ismétlődik hosszan. A végtelenül sorakozó könyvespolcok, a soha véget nem érő létra lécei és az ókeresztény fafedélszékek gerendái is egy tradíció-hordozó, változatlan örökséget testesítenek meg. Az építészeti elemek – melyek olyan római épületekről származhatnak, mint a Pantheon, a Scala Santa, a Capitolium-domb lépcsője, a San Saba templom vagy az Ara Pacis Augustae – a történelmi emlékezet időtávlatát őrzik.

Animációi festményeiből indulnak ki, formálisan is azok adaptációi, a grafikák esetében pedig a film forrása a felvett alkotói folyamat, a rajzolás maga. Az alkotói folyamatba való befogadás gesztusa a nézővel való találkozópontot keresi, és az alkotás során megélt meditatív állapot közös átélésére hív." (Garami Gréta)