Idén májusban a National Geographic különleges gasztrokalandra hívja a nézőket az Oscar®-jelölt, Emmy®- és Golden Globe®-díjas színésszel, Stanley Tuccival, aki Olaszországot járja be a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című sorozatban.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum egy éven át a mezőgazdasághoz szorosan kapcsolódó haszonnövényeket és azok felhasználási formáit ismerteti meg az érdeklődőkkel. Novemberben a kukorica a téma.
Egy nap az Újvilágból érkezett, mára alapvető gabonánkká vált kukoricáról, gyógyhatásáról, kézműves programok és ételkóstolók kíséretében.
Ízelítő a programból: kukoricafosztás, morzsolás, csuhéfonás, csutkababák és kukoricaszár-játékok készítése, kukoricamálék és -kásák kóstolása, néphagyományok és mai felhasználási módok bemutatása.