El Camino - 1.

Hatodik nap; Isten ennyi idő alatt teremtette a világot és utána pihent.
Hát én is - mármint pihenek. Biztos mindenki tisztában van a különbségekkel, nem vagyok Isten, de pihenek. Meg egy jelentős eltérés: én 5 és fél nap után fel napot pihenek.

Nem hittem volna: első nap felfelé, no de persze le is. Második nap lefelé - persze néha föl is - olyan, mint egy hullámvasút.  De nem panaszkodok, mert az idő ideális a gyalogláshoz - és ez nagyon fontos. Néha meleg van, de a szél hideg. A táj fantasztikusan szép, dimbes-dombos vidék egy magasföldön, folyók, amelyek csobognak, csevegnek és alázuhognak  a köves, kavicsos medrükben, utcán az emberek "adios", bon Camino - mosolyogva.

Eddig meg volt tető a fejem fölött, ettem és ittam - és beszélgetek - ezt csak az tudja elképzelni, aki "fantasztikus és mély idegen nyelvi tudásomat" ismeri. Szóval csak magyarul tudok. Eddig két magyarral találkoztam, egyik ment haza, a másik pedig most kezdte Pamplonabol az utat.

En Saint Jean Pied de Port-bol indultam, most pedig Los Arcos-ban vagyok. Mivel a könnyebb utat választottam, ezért hamar ideértem, no meg korábban is indultam, mint az előző napokban. No de az hosszú és majd máskor ..

Kívánjatok jó időt és gyors vízhólyagos lábgyógyulást nekem!